Το πρόβλημα με τα αδέσποτα φοβίζει τους κατοίκους

Τρί, 13/03/2018 - 09:52
Image

Μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Άστρους και του Παραλίου Άστρους με τα αδέσποτα ζώα, όπως και σε όλες τις μικρές και μεγαλύτερες πόλεις της Αρκαδίας. Αρκετά περιστατικά επίθεσης έχουν σημειωθεί, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να είναι τρομοκρατημένοι.

Ο πανικός κυριαρχεί επάνω σε μεγάλη μερίδα πολιτών, με αποτέλεσμα κάποιοι να κυκλοφορούν με γκλίτσες και ρόπαλα διότι έχουν δεχτεί επίθεση πολλές φορές, όπως διατείνονται.

Οι δημότες της περιοχής μας αναμένουν πράξεις από τις αρμόδιες αρχές που, μέχρι στιγμής, αρκούνται στα λόγια.

Με την επικείμενη έναρξη της τουριστικής περιόδου, το πρόβλημα αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ένα από τα τελευταία κρούσματα επίθεσης αδέσποτων σε οικόσιτα ζώα είναι το συμβάν στη στάνη του Κυρίου Θανάση Παινέση.

Ο ιδιοκτήτης βρέθηκε σε απόγνωση με τα αδέσποτα σκυλιά που κατασπάραξαν τα αρνιά του μέσα στον περιφραγμένο του χώρο. Μίλησε στο Astros News και εξέφρασε τη βαθιά θλίψη και τον πόνο που ένιωσε αντικρίζοντας αυτό το φρικιαστικό θέαμα.

«Ζητάω να μεριμνήσουν οι αρμόδιοι από τον Δήμο και να καλέσουν τη Φιλοζωική ή να βρεθεί κάποιος μεγάλος χώρος και να μαζέψουν τα αδέσποτα ζώα για να τα βοηθήσουν. Δεν θέλω να τα θανατώσουν, διότι ακούστηκε κάτι τέτοιο. Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση γιατί κινδυνεύουν και ανθρώπινες ζωές».

Πριν από έναν χρόνο, ο ιδιοκτήτης της στάνης είχε κάνει γραπτή αναφορά στον Δήμο αλλά δεν εισακούστηκε. Έτσι, αυτή τη φορά πήγε στον εισαγγελέα.

Κατόπιν έρευνας, πληροφορηθήκαμε ότι κάποιοι από τον Δήμο εμβολίασαν και στείρωσαν τα αδέσποτα.

Αν δεν παρέμβουν οι Αρχές με ουσιαστικό τρόπο, αν δεν γίνουν αυτά που ορίζει ο Νόμος, το πρόβλημα θα οξυνθεί και τα περιστατικά ενδεχομένως θα αυξηθούν, και μάλιστα εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Σχόλια επισκεπτών

Σιωπή απο τους υπεύθυνους για ενα τόσο σοβαρό θέμα -οταν αυριο πιθανόν να θρηνήσουμε και ανθρώπινη ζωή.ας κανει μια έρευνα το Αστρος news ας πάρει συνεντεύξεις απο όλους τους εμπλεκόμενους ωστε να βρεθεί ΛΥΣΗ

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio