Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει Μαντά, ο Μαντάς θέλει ΣΥΡΙΖΑ;

Τρί, 13/11/2018 - 20:05
Image

Συχνές είναι οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας με φόντο τις αυτοδιοικητικές  εκλογές.

Η νομαρχιακή ανοίγει πλέον τα χαρτιά της και ανακοινώνει τα ονόματα στα οποία θα επενδύσει στις επικείμενες εκλογές. Σήμερα ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Τ. Παπαζαχαρίας ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον Δ. Παυλή για τον δήμο Τρίπολης.

Σε επόμενες δηλώσεις του ο κ. Παπαζαχαρίας στα ερτζιανά της δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να στηρίξει και τον δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας Π. Μαντά. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «είναι σε καλό δρόμο η συνεργασία μας με τον Μαντά  τον Τάκη».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του AstrosNews.gr ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας βρίσκεται σε συζητήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και τίποτα παραπάνω. Καμία απόφαση δεν έχει κλειδώσει και τίποτα από όσα έχουν ειπωθεί δεν δείχνουν την επιθυμία του νυν δημάρχου να κατέβει στις εκλογές με την στήριξη του κυβερνώντος κόμματος.

Το ψηφοδέλτιο του δήμαρχου Βόρειας Κυνουρίας που στηρίχθηκε από τους δημότες στις προηγούμενες εκλογές ήταν ένα πολυμορφικό ψηφοδέλτιο. Έτσι, τα άτομα που επιθυμεί να απαρτίζουν ξανά το ψηφοδέλτιό του, στις επικείμενες εκλογές ανήκουν σε διάφορους πολιτικούς χώρους.

Ο κ. Μαντάς όπως έχει δείξει είναι ανοιχτός σε συνεργασίες.  Η παράταξή του είναι αχρωμάτιστη και δεν λαμβάνει στηρίξεις από συγκεκριμένα κόμματα, καθώς πιστεύει στη δύναμη του «ανοιχτού» και ανεξάρτητου ψηφοδελτίου.

Σχόλια επισκεπτών

Κατηγορείστε τώρα το Μαντά και γιαυτό.. Αυτό δε δείνχει οτι ο συνδιασμός του είναι ανεξάρτητος? Εχει μέσα πολλούς και διάφορους και από ΝΔ, και από ΠΑΣΟΚ και από ΣΥΡΙΖΑ..

.. ο βουλευτης προκειμενου να μην χασει το δημο βορειας κυνουριας θυσιαζει το δεξι του χερι στο δημο , και τον κατεβαζει στο ΠΑΣΟΚ . Γιατι σου λει αν παει με το Νικα πρεπει να συνθηκολογησει με τον καμπυλη και τους συν αυτω παρατρεχαμενους για να παρει τα ψηφαλακια , αρα καλυτερα με τον μπουτρουκα και χαμενος γιατι μεταξυ μας ειναι και πανακριβος , ασε που συγχρονως γινεται και το κεφι του τοπικου ΣΥΡΙΖΑ που λεει ΝΑΙ στη συνεργασια με το Μαντα αρκει να φυγει ο ακροδεξιος . Και εσυ λαε φαε σανο και νομιζε πως τα παντα τα αποφασιζεις εσυ με την ψηφο σου . τελικα μηπως καλομαθες στο σανο 'η ΟΧΙ????? Κοντος ψαλμος...αλληλουια

Πρέπει τελικά να έχει χαθεί το μέτρο και ο σανός να περισεύει στο δήμο Β.Κυνουρίας...Τώρα ο Μαντάς και με το Σύριζα...ο νεολαίος του Πασόκ που καμάρωνε (μαζί με κάτι παλληκαράκια που ακόμα παίρνουν μεροκάματο απο το κίνημα)ακόμα και πρόσφατα για το πράσινο παρελθόν του...Ο κουμπάρος του Δαλιάνη(χαλβά) που αφού έμαθε τα κόλπα και έγινε «καλύτερος» από το μέντορα του και του έκοψε και την καλημέρα...ο Δήμαρχος του άλλα λέω το Σάββατο άλλα κάνω την Τρίτη...ο Δήμαρχος της κωλοτούμπας...ο Δήμαρχος που άλλα σου λέει όταν σου σφίγγει το χέρι και άλλα κάνει όταν έρθει η ώρα..ο Δήμαρχος που άγεται και φέρεται από τον...γιατρό τον μετρ της...τράπουλας...Ο Δήμαρχος του οτι ναναι που δεν ύψωσε ούτε
μια στιγμή το ηθικό του ανάστημα(ποιό ανάστημα άραγε;;;)θα μας βγει και πολυσυλλεκτικός και ακομμάτιστος!!!;;; Ανερμάτιστος ναι!!! Και τυχοδιώκτης...
Αλλά είπαμε...η αχλάδα την έχει πιπσω την ουρά!!!!

Αλλάξανε τον εκλογικό νόμο οι συριζαιοι για να ωφεληθούν τα αυτοδιοικητικα τους σχήματα που τόσα χρόνια ταλαιπωρουνται στο +/- 5% και τώρα που μπορούν να έχουν δική τους καθαρή εκπροσώπηση με δύναμη και φωνή στο δημοτικό συμβούλιο, γύροφέρνουνε τους φθαρμενους ψευτολογους και ρουσφέτομάνες. Τα απολιθώματα του παρελθόντος. Ρε συντροφια δεν καθάρισε το μυαλό σας όπως του αρχηγού σας; Για σοβαρευτείτε... (κι έχετε και τα πιο σοβαρά αυτοδιοικητικα στελέχη στην Β. Κυνουρια. Τα ρωτήσατε;)

O Mαντας δεν εχει κρυψει οτι προερχεται απο το ΠΑΣΟΚ οπως και κατα καιρους οι μισοι Ελληνες.Σα Δημαρχος ηγειται πολυχρωμου συνδυασμου κυριως μπλε και πρασινου.Αυτη τη φορα θα υπαρχει και το ροζ.Ειναι αποδειξη της επιτυχιας του σα Δημαρχος , των πολιτικων του ικανοτητων και της υπερκομματκοτητας με την οποια κινηθηκε 4 χρονια , οτι ολα τα κομματα (ΚΙΝΑΛ,ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ)τον διεκδικουν.
Αν ισχυαν οι κατηγοριες που λενε οι αχλαδιες πιο πανω , τοτε μην εχετε αμφιβολια οτι ολοι θα κανανε μπραφ.Αυτο φυσικα δε θα γινει και για εναν αλλο λογο.Γιατι ολοι θελουν μεριδιο στη νικη .
Κι αυτη τη φορα ειναι πιο σιγουρη απο την προηγουμενη για τον Μαντα.Για μια σειρα λογων που θα αναφερω παρακατω.
1) Θα εχει καλυτερο ψηφοδελτιο,με γερα προσωπα ,νεους και ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ.Και κυριως δε θα εχει ΒΑΡΙΔΙΑ.Ετσι μαθαινω βεβαια.Αν δεν το κανει κακο του κεφαλιου του
2)Εχει αποδειξει ξεκαθαρα τη μοναδικη του ικανοτητα να παιρνει εργα αμεσα απο καθε προγραμμα (ΕΣΠΑ,Leader κτλ)που βγαινει και να τα πραγματοποιει.
3)Συμπεριφερθηκε υπερκομματικα και χωρις ακροτητες.Ειναι φιλικος και συζητησιμος με ολους τους δημοτες.Εχει απο οτι λενε βεβαια το χουι να μη σηκωνει πολλες φορες τα τηλεφωνα με αποτελεσμα να μη γινεται αμεσα προσβασιμος.Αλλα κι αυτο κακο του κεφαλιου του ειναι.Ας κανει την υπερβαση του.
4)Οι αντιπαλοι του στερουνται αναγνωρισιμοτητας και επιρροης.Κανεις δεν πλησιαζει το Γιωργο το Δαλιανη στην ικανοτητα και στα μεσα για να φτιαξει συνδυασμο.
5)Δεν υπαρχουν σκανδαλα.Δεν υπαρχουν αχρηστες πανακριβες μελετες .Δεν υπαρχει προκλητικοτητα.
6)Δεν υπαρχουν χρεη και τα οικονομικα του Δημου ειναι τακτοποιημενα.
7)Η αναπτυξη της περιοχης γενικα και του τουρισμου ειδικοτερα ειναι πρωτοφανης
8)Το πολιτιστικο προγραμμα του Δημου εχει περασει σε αλλα επιπεδα και εχει καταπληξει.
Στα αρνητικα του Μαντα (γιατι δεν εχω διαθεση να κανω αγιογραφια)ειναι η αθετηση καποιων υποσχεσεων,η χρονοκαθυστερηση στην πραγματοποιηση καποιων αλλων και το μη σπασιμο αβγων σε περιπτωσεις που θα επρεπε.
Η συνολικη παρολα αυτα αποτιμηση γερνει τη ζυγαρια στη θετικη μερια και ειναι αυτη που θα δωσει ακομα πιο ευρεια νικη στο Μαντα και απο την προηγουμενη φορα.

Πως φαίνεται ο υπάλληλος: Βάζει πρώτα πρώτα σαν σημαντικά όλα αυτά τα υποκειμενικά κριτήρια που δεν μπορούν να αποτιμηθούν (τι γλυκός τι καλός, τι όμορφος) και τα πανηγύρια με τα κλαπατσίμπαλα και τις γουρνοπούλες και τελευταία όλα τα ουσιαστικά στα οποία πάτωσε ο εργοδότης του. Συνεχίστε να υποτιμάτε τα κριτήρια των πολιτών και θα είναι λίγος ο μισθός σας...

Αγαπητέ πολίτη δεν είπε κανείς ότι ο Δήμαρχος κρύβει τις ποσοκικές του ρίζες.Απλά σημειώσαμε από ποιά νεολαία προέρχεται(με ότι συνεπάγεται αυτό).
-Όταν ο οπορτουνισμός βαπτίζεται πολυκομματικότητα ε τότε τα ισοπεδώνουμε όλα.
-Τα βαρίδια που πρόκειται να διώξει είναι αυτά που τον βγάλανε και με ιδιαίτερη μαεστρία προσπαθεί να τα διώξει από πάνω του αλλά μάλλον μάταια.Το μεγαλύτερο βαρίδι είναι ο ίδιος του ο εαυτος.
-Ικανότητα να παίρνει έργα,προγράμματα και να τα αξιοποιεί;;; είδαμε πώς αξιοποιεί το λιμάνι του παραλιού Άστρους έργο που του ήρθε σχεδόν έτοιμο.
-φιλικός και συζητήσιμος; ναι... άλλα λέμε το μεσημέρι και άλλα κάνουμε το βράδυ.Σαν μπουφανάκι double face.
-Δε νομίζω ότι οποιοσδήποτε αντίπαλος του(γνωστός ή νεοεισερχόμενος ) στερείτε αναγνωρισιμότητας.Άλλοστε είδαμε και τους γνωστούς και αναγνωρίσιμους τόσα χρόνια.
-Στα πλαίσια του ρεβανσισμού και της "ανθρωποφαγίας"που επέδειξε με ιδιαίτερο ζήλο ο ίδιος και πολλοί παρατρεχάμενοι του(σε γνωστή δικαστική υπόθεση που δηλητηριάζει την καθημερινότητα των πολιτών) να είναι σίγουρος ότι θα ασχοληθούν πολλοί με δικά του σκάνδαλα ή "σκάνδαλα" σαν και αυτά που επιχειρεί να προσάψει σε προηγούμενους.
-Με τα χρέη και τα οικονομικά να είσαι σίγουρος ότι θα ασχοληθούν οι επόμενοι.
-Η ανάπτυξη του τουρισμού είναι αντιστρόφως ανάλογη με τα χαρίσματα και τα πλεονεκτήματα του τόπου.Μην μετράς το πλήθος που αυξήθηκε κυρίως λόγω κρίσης και λόγω του ότι το Παράλιο(αναφέρομαι στο Παράλιο γιατί τα άλλα ορεινά-κυρίως- μέρη του Δήμου είναι απο καιρό ξεχασμένα)είναι ένας κοντινός στην Αθήνα προορισμός ,αλλά μέτρα την απουσία υποδομών,την τριτοκοσμική κατάσταση με τα σκουπίδια ,μέτρα και ξανά μέτρα και τελειωμό δεν θα έχεις.
-Για το πολιτιστικό πρόγραμμα ας όψονται όσοι του ανοίξανε τα μάτια και τον βοήθησαν.
Άλλα αρνητικά μην του προσάπτεις.Φτάνουν αυτά!!!
Το σπουδαιότερο σημείο όμως είναι αλλού.Ο κάθε Δήμαρχος έχει δικαίωμα στην αποτυχία,έχει δικαίωμα να κάνει λάθη και ασφαλώς έχει δικαίωμα και δεύτερης ευκαιρίας ιδιαίτερα αν οι προθέσεις του είναι καλές.Δεν έχει κανένα δικαίωμα όμως όταν οι προθέσεις του είναι μπερδεμένες και σκοτεινές βουτηγμένες στην ανειλικρίνεια,στο ψέμμα και σε πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές(εποχές της νεολαίας που λέγαμε ότι προέρχεται).
Ο σανός λιγόστεψε και το σίγουρο είναι ότι η αχλάδα την έχει πίσω την ουρά.

Aγαπητε Κωτσο,μην προσπαθεις να πιασεις Κωτσους και τους υπολοιπους.Ουτε υπαλληλος του Μαντα ειμαι ,ουτε μισθο παιρνω απο κανεναν.Για σενα ισχυει το ιδιο?
Μια αποτιμηση απο τη δικια μου οπτικη γωνια κανω.Εχουμε μαθει να αποθεωνουμε η' να δαιμονοποιουμε τα δημοσια προσωπα αναλογα με τα πιστευω μας.Δεν ειναι ολα ασπρο -μαυρο.Ειναι αδυνατο αυτο.
Αγαπητη Αχλαδα σε παρακαλω μην καταληξεις να κυνηγας την ουρα σου.Σεβαστη η γνωμη σου αλλα αποπνεει προσωπικη εμπαθεια και εκδικητικοτητα.Ειναι προφανες οτι κατι προσωπικο υπαρχει με το Δημαρχο ,χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν εχεις εσυ δικιο στη διενεξη αυτη.
Η καταστροφη που βλεπεις να εχει γινει στο Δημο ομως δεν προκυπτει απο πουθενα..Ουτε εχει ουσια αυτο που λες οτι ΜΠΟΡΕΙ να υπαρχουν ΕΝΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ σκανδαλα η χρεη που ΘΑ τα βρουν στο μελλον.
Για τα πολιτιστικα μοιαζεις να αγανακτεις που καποιοι του ανοιξαν τα ματια ,οπως λες,και τα πηγε καλα.Δυστυχως εισαι φαουλ εδω και πολυ μαλιστα.
Για τη δικαστικη υποθεση που λες, μακαρι να ειναι αθωοι ολοι,δεν το κατεχω το θεμα.Το μονο που ξερω ειναι οτι για καποιους απο τους κατηγορουμενους εγω θα εβαζα το χερι μου στη φωτια οτι ειναι αθωοι.
Δε βγαζει νοημα επισης η κατηγορια οτι ηταν στη νεολαια του ΠΑΣΟΚ.Δηλαδη,αν ηταν στην ΟΝΝΕΔ θα ηταν καλυτερος ανθρωπος?
Ας μην υπερβαλλουμε, τελος,στους προσωπικους χαρακτηρισμους, ειδικα αφου γραφουμε ανωνυμα.

Αγαπητε πολίτη κανένα προσωπικό..
Δεν μιλησα για καταστροφή. Απάντησα με επιχειρηματα σε όλες τις διατυπώσεις σου σου.Μίλησα για σκοτεινές και ασαφείς προθέσεις.Ξαναλεω οτι η αποτυχία και τα λάθη συγχωρούνται...Άλλα δεν συγχωρούνται..
Για τα πολιτιστικά χαίρομαι αλλά απλά διατυπωσα μια πραγματικότητα.(ρώτα και θα μάθεις)
Όσο για τη νεολαία του ΠΑΣΟΚ το μυνημα εστάλη εκεί που έπρεπε και ο νοών νοείτω.
Αυτά που έγραψα έχουν ειπωθεί επώνυμα και θα ξαναειπωθούν όταν έρθει η ώρα..Και θα έρθει!!!
Τελειώνοντας επαναλαμβάνω: πίσω έχει η αχλάδα την ουρά(και μην ανησυχείς δεν την κυνηγαει)

Ας πούμε και καμμία αλήθεια εδώ μέσα. Τα εκατομμύρια που έχει φέρει στον τόπο ο Μαντάς δεν είχαν έρθει ποτέ. Και μιλάω για τον Μαντά προσωπικά Γιατί κανείς δεν είναι τόσο χαζός να νομίζει ότι τα έφερε ο σκαντζος την πρώτη τετραετία, ουτε ο καφες, ουτε ο κατσης. Από εκεί και πέρα.. Ποιος καθάρισε το δήμο με τα νέα σκουπιδιαρικα? Ποιος ειχε τα ... .... Να τα βάλει με τον Τατουλη για να κλεισει τη χωματερή? Ποιος εφτιαξε κοινωνικα φροντηστηρια? Ποιος συντηρησε τους αγροτικούς δρόμους χωρίς γκρίνιες? Με ποσά χρήματα τα έκανε αυτά? Μήπως το ένα δέκατο από παλιότερα? Η αξια του και οι χαμηλοι του τονοι ειναι ο λόγος που πρέπει να είναι ξανά δήμαρχος με καλύτερους συνεργάτες αυτή τη φορά. Όσο για το δικαστήριο των δαλιανεων, το μόνο που θα τον κατηγορούσα θα ήταν αν το κουκούλωνε . Δεν το έκανε και μπράβο του. Αν ήταν πολιτικάντης θα το είχε κάνει.. οσοι ειναι αθωοι θα δικαιωθουν στο δικαστηριο.. οι αλλοι μεσα. Τώρα, είναι σίγουρο ότι πόνεσε αρκετούς και θα πονεσει κι άλλους.. αλλα η αληθεια ποναει, τι να κανουμε...επρεπε να τα πω, γιατι πολυ λασπη πεφτει εδωμεσα..

Το φοβισμένο ανθρωπάκι που βλέπει ψηφοφόρο και αρχίζει να ιδρώνει; Κρυμμένο στα πατάκια του γιατρού 4 χρόνια κι από τότε που έφυγε ο μεγάλος δεν έφερε ούτε τσακιστο ευρώ στο Δήμο (γιατί ήθελε να πουλήσει μούρη στον ακόμη πιο μεγάλο). Ο φόβος της κάλπης φέρνει παραισθησεις αλλά η ιστορία δεν αλλάζει. Και κανείς δεν γλυτώνει από την ετοιμηγορια της οποία ιστοριούλα κι αν έχει φτιάξει με το μυαλό του. Η αλήθεια δεν είναι λάσπη. Είναι η επιστροφή όλου του ψεματος που τόση έπαρση και ξεδιαντροπιά υποθήκη στα 5 χρόνια. Καλημέρα άκουγε, ψέμα έλεγε λες και μιλούσε με γίδια. Θα το πιει τώρα το ποτήρι της αλήθειας μέχρι τέλους...

Το ποιος είναι φοβισμένος κ το ποιος "βρωμάει" από μακριά λόγω... "ιδρώτα" φαίνεται!
Αν ο Μαντάς έχει φέρει ευρώ κ πόσα, επίσης φαίνεται!
Ξέρεις όμως τι άλλο φαίνεται;;; ο φόβος και ο πανικός της απόλυτης συντριβής που σε έχει καταβάλλει!!!
Ψυχραιμία... λες για τον Μαντά κ τον γιατρό... εσένα όμως βλέπω να στάζεις "χολή"....
Λες για ποτήρια, αλήθειες και παραισθήσεις, εσύ όμως δεν μας είπες τι πίνεις....

Ενώ εσύ είσαι επώνυμος;!;!!!! Χαχααχαχαχ
Ο Μαντάς σέρνεται μόνος του μπας και γλυτώσει την κατρακύλα...αλλά δεν...
Όσο για τα μάτια του ΜΟΝΟΣ του τα έβγαλε!!!!

Επιχειρήματα ή επιχρισματα; διατυπώσεις δημιουργώντας ψευδείς εντυπώσεις!προθέσεις με μηδέν προϋποθέσεις!Ναι μας το έχεις πει πολλές φορές ότι η αχλαδα έχει πίσω την ουρά... Όμως δεν μας έχεις πει ποτέ η ουρά τι έχει από πισω;;;;;
Ααααα.... να σου πω και ένα καινουριο; "αχλάδια φαγωμένα κάτσε μέτρα τις ουρές τους"... Αυτό το "μήνυμα" σου ταιριάζει καλύτερα...

Επιχειρήματα ανώνυμε!!! Επιχειρήματα!!!
Και πολύ σύντομα θα μάθεις τι έχει και από..
πίσω!!! Και δεν θα σου αρέσει παπαγαλάκι..
Γιατί εφόσον οι προθέσεις είναι σκοτεινές σύντομα θα χυθεί φως και τότε θα δεις τι έχει από πίσω και το βασικότερο τι έχει μπροστά!!!!

Οι εκλογές είναι ολοφάνερο πως πλησιάζουν. Τ α τιμ των υποψηφίων έχουν αναλάβει δράση. Από τη μία αυλοκόλακες και βασιλικότεροι του βασιλέως και από την άλλη αποδομητές και αρνητές των πάντων. Η μέση οδός απούσα. Καημένη Τοπική Αυτοδιοίκηση...και πως να τσουλήσει έτσι μπροστά αυτός ο τόπος....Δέστε και λίγο πόσοι μείναμε σ αυτόν τον τόπο, μήπως καμιά φορά συνέλθουμε και ξυπνήσουμε....

Θα συμφωνησω με τα 2 τελευταια σχολια και απλως μονο να προσθεσω πως μπορουμε να εχουμε την απαιτηση και την ψευδαισθηση πως νεοι και καταξιωμενοι ικανοι ανθρωποι θα συμμετεχουν στα οποια ψηφοδελτια οταν υπαρχει αυτο το κλιμα; Καποιοι λιγοι που ηταν παλιοτερα εφυγαν και γρηγορα.

Το κλίμα δυστυχώς διαμορφώθηκε από κάποιους που τους λες και νέους...Άσε που πολλές φορές κάποιοι γεροντότεροι είναι πολυ πιο νέοι στα μυαλά από μερικούς μερικούς που ηλικιακά είναι νέοι αλλά στην ουσία οι σκέψεις τους και οι πράξεις τους θυμίζουν μακρινό και σκοτεινό παρελθόν.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio