Εκδήλωση στο Άστρος για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (pics,vid)

Τετ, 04/12/2019 - 19:35
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

"Έζησα μια πλήρη και ικανοποιητική ζωή .Πιστεύω ότι τα άτομα με ειδικές ικανότητες, πρέπει να επικεντρώνονται σε αυτά που δεν τα εμποδίζει η αναπηρία τους να κάνουν και όχι να λυπούνται για αυτά που δεν μπορούν.

Προσωπικά εγώ ,κατάφερα τα περισσότερα απ' όσα ήθελα"

Stephen Hawking 3 Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδική αναπηρία (ΑμεΑ). Αποτελεί δυστυχώς θλιβερό προνόμιο του κόσμου να έχει αποκτήσει διανοητικά τον ανθρωπισμό και να μην το έχει πρακτικά πραγματοποιήσει .

Περιθωριοποίηση, αδιαφορία και άνιση κατανομή ευκαιριών ,κυριαρχούν στην ζωή τους. Μα γιατί αναρωτιούνται πολλοί;;

Άνθρωποι σαν και μας δεν είναι; Το γεγονός ότι κάποιος δεν αντιμετωπίζει σε προσωπικό επίπεδο παρόμοιο ζήτημα δεν αιτιολογεί την προσποίηση άγνοιας ή την επίδειξη αδιαφορίας. Όλοι μας πρέπει να έχουν δυνατότητες πρόσβασης στην εργασία, μέριμνα για ιατρική περίθαλψη και συμμετοχή σε πολιτισμικά και πολιτικά δρώμενα . Την ανάδειξη της καταπάτησης αυτής και την έγνοια που πρέπει να δείξουμε ,ανέλαβαν όλα τα σχολεία του Δήμου μας μαζί με το κέντρο ΑμεΑ Άστρους.

Απ' τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο μαθητή διαδόθηκαν μηνύματα σ' ένα κατάμεστο ίδρυμα Ζαφείρη . Κάθε μας σχολείο μετέφερε πως δεν έχει σημασία αν είσαι σε αμαξίδιο ή τυφλός ή κουφός ,αλλά ότι θα ζήσεις και θα αποκτήσεις τις ίδιες εμπειρίες με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Όλοι οι διοργανωτές μας έπεισαν πως ο καθένας έχει το δικαίωμα στην ζωή .Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η πνευματική αναπηρία είναι πιο επικίνδυνη απ' την σωματική.

 

Ανάμεσα στο πλήθος κόσμου, ο Δήμαρχος κ. Καμπύλης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της κοινότητας του Άστρους κ. Μπάρλας , ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ιατρίδης και το μέλος του Συλλόγου ΑΜΕΑ Αρκαδίας κ. Παρασκευόπουλος.

Tags

Video

Σχόλια επισκεπτών

Όλοι μαζί μπορούμε . Αυτό ήταν το μήνυμα του συλλόγου ΑΜΕΑ στην κατάμεστη αίθουσα του Ιδρύματος Ζαφείρη του Αστρους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μεγάλο Μπράβο στους διοργανωτές . Τέτοιες πρωτοβουλίες ανεβάζουν το πνευματικό επίπεδο της περιοχής μας .

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους διοργανωτές, σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος , σε όλο τον κόσμο που παραβρέθηκε να στηρίξει αυτή την προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ένα μεγαλύτερο μπράβο στην κα Ματίνα Δαλιάνη που ήταν ο εμπνευστής, καθοδηγητής και στυλοβάτης όλης αυτής της απαράμιλλης διοργάνωσης. Χρόνια ολόκληρα στηρίζει το σύλλογο και είναι εκεί με αγάπη για τα παιδιά μας. Συγχαρητήρια σε όλους.

Όλοι είμαστε εκεί στην εκδήλωση αλλά ήλθε στην μνήμη μου η αξέχαστη Παιδίατρος Χριστίνα Δαλιάνη ιδρυτή του συλλόγου ΑΜΕΑ Αστρους και βλέπω την κόρη της παιδίατρο Ματίνα Δαλιάνη -Κόγκου με σεμνότητα να ακολουθεί το δρόμο που χάραξε η μάνα της.
Ματινούλα η μανούλα σου σε βλέπει και χαίρεται από τον ουρανό και εμείς σε θαυμάζουμε που είσαι πάντα δίπλα μας.
Αυτό είναι ένα ευχαριστήριο μιας μητέρας της περιοχής μας.

Ματινα Δαλιάνη να ξέρεις ότι η μανούλα σου χαίρεται απο ψηλά που συνεχίζεις ακούραστα και ταπεινά να βοηθάς τον σύλλογο ΑΜΕΑ και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την Αείμνηστη Χριστίνα που ήταν η ιδρυτής του συλλόγου μας ΑΜΕΑ Αστρους.

Συγκινούμαι και μόνο που αναφέρεται το όνομα αυτής της
ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΥΡΙΑΣ! Υποκλίνομαι στο μεγαλείο της ψυχής της. Έφυγε και δεν μας άφησε έτσι, άφησε στη θέση της την κόρη της η οποία είναι πανομοιότυπη της μητέρας της στην ψυχή, στην καλοσύνη και στην αγάπη για τους συνανθρώπους! Θα μπορούσα να γράφω ώρες ολόκληρες γι'αυτές τις αξιοθαύμαστες προσωπικότητες... Τα λόγια πολύ φτωχά μπροστά τους.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio