Ξενάγηση του Συνδέσμου Φίλων Χορού και Παράδοσης Τερψιθέας Γλυφάδας στην Καστάνιτσα

Τρί, 07/11/2017 - 18:04
Image

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, σαράντα μέλη του Συνδέσμου Φίλων Χορού και Παράδοσης Τερψιθέας Γλυφάδας πραγματοποίησαν επίσκεψη στο αρχαιότερο Τσακωνοχώρι του Πάρνωνα και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καστάνιτσας.

Στους χώρους του Κέντρου Ενημέρωσης το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης υποδέχθηκε τα μέλη του Συλλόγου όπου ενημερώθηκαν για τον παραδοσιακό οικισμό της Καστάνιτσας και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την προβολή με θέμα «Παραδοσιακά Επαγγέλματα του Πάρνωνα». Μέσω των ειδικά διαμορφωμένων διαφανειών και οπτικοακουστικού υλικού παρουσιάστηκαν επαγγέλματα που είναι απόλυτα συνυφασμένα με το δάσος, όπως  η υλοτομία, η συγκομιδή του κάστανου, κ.α. αλλά και επαγγέλματα όπως του καμινιάρη και του αγωγιάτη που πλέον έχουν σταματήσει να υπάρχουν.

Στη συνέχεια στους επισκέπτες παρουσιάστηκε η Έκθεση Ερμηνείας Περιβάλλοντος, μέσω της οποίας ενημερώθηκαν σχετικά με την προστατευόμενη περιοχή όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού, το καθεστώς προστασίας της, την σπάνια χλωρίδα και πανίδα, αλλά και για το ρόλο του Φορέα Διαχείρισης σε αυτή, ενώ στον υπόγειο χώρο του Κέντρου οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στην Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων.

Στο τέλος της επίσκεψης εκπρόσωποι του Συλλόγου παρέλαβαν τα ενημερωτικά έντυπα (χάρτες, εγχειρίδια, φυλλάδια, οδηγοί κ.λπ.) του Φορέα Διαχείρισης τα οποία αναφέρονται στην προστατευόμενη περιοχή.

 

Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio