Τους «τσάκωσαν» στο Άστρος – Τη λαθρανασκαφή στο Λέπρεο εξιχνίασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου

Παρ, 19/04/2019 - 16:09
Image

Σημαντική επιτυχία για τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πύργου, καθώς εξιχνίασαν την υπόθεση της λαθρανασκαφής στο Λέπρεο Ζαχάρως, συλλαμβάνοντας το βράδυ της Τρίτης επ’ αυτοφώρω τους δράστες στο Άστρος Κυνουρίας, λίγο πριν επιχειρήσουν νέα λαθρανασκαφή!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου είχαν συλλέξει στοιχεία από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ανακαλύφθηκε η παράνομη ανασκαφή σε ταφικό μνημείο των Ελληνιστικών Χρόνων (3ος -2ος αιώνας π.Χ.) στο Λέπρεο Ζαχάρως, και κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες.

Έχοντας λάβει τις απαραίτητες πληροφορίες για τη δράση τους, προέβησαν σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση το βράδυ της Τρίτης στο Άστρος και τους συνέλαβαν σε ερημική περιοχή στο Άστρος την ώρα που επιχειρούσαν λαθρανασκαφή στην περιοχή.
Στο χώρο της ανασκαφής οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα
αυτοκίνητο, δυο ανιχνευτές μετάλλων και σκαπτικά εργαλεία.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των δραστών, οι αστυνομικοί
βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμη επτά κινητά τηλέφωνα, έναν ανιχνευτή
μετάλλων και 3,3 γραμμάρια κάνναβης. Οι συλληφθέντες είναι ένας 55χρονος, ένας 64χρονος και ένας 37χρονος. Σύμφωνα με τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας, οι δράστες της παράνομης ανασκαφής στο Λέπρεο Ζαχάρως είναι συνολικά πέντε Έλληνες, ηλικίας 55, 64, 38, 43 και 40 ετών.

Εις βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά την
προστασία των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχαν αφαιρέσει αντικείμενα οι δράστες κατά τις λαθρανασκαφές.

Υπενθυμίζεται ότι στο Λέπρεο είχαν επιχειρήσει λαθρανασκαφή βάθους περίπου 2,5 μέτρων στις 24 Οκτωβρίου.

patrisnews.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio