Τι ζήτησε ο αντιδήμαρχος Κατσής στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας Αρκαδίας

Πέμ, 28/11/2019 - 19:28
Image

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Αρκαδίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση χιονοπτώσεων, πλημμυρικών φαινομένων και κατολισθήσεων χειμερινής περιόδου 2019-2020 πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας  Δημήτρης Κατσής, ο οποίος ανέπτυξε τις απόψεις του Δήμου σε θέματα πολιτικής προστασίας.

Ο κ. Κατσής μεταξύ άλλων επεσήμανε την καλή συνεργασία που έχει ο Δήμος με την Αστυνομία, την Πυροσβεστική ,το Λιμεναρχείο , το Δασαρχείο αλλά και με όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Κατάθεσε το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και τον κανονισμό λειτουργίας του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος επεσήμανε τα προβλήματα που προκύπτουν από τον μη καθαρισμό των ρεμάτων στα όρια του Δήμου, καθώς  ο καθαρισμός και η αστυνόμευση  είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Ζήτησε:

  • να καθαριστούν τα ρείθρα των επαρχιακών οδών
  • να προχωρήσει η Περιφέρεια σε κοπή επικίνδυνων δένδρων τα οποία εμποδίζουν την κυκλοφορία των αυτοκίνητων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου
  • να ελεγχθεί  η στατική επάρκεια των γεφυριών του δήμου , μερικά από τα οποία είναι του Καστρίου, Αγίου Πέτρου  και Άστρους, που λόγω παλαιότητας είναι αρκετά επικίνδυνα
  • άμεση λύση του προβλήματος από τη διάβρωση των ακτών της Κυνουρίας
  • προμήθεια και παροχή προς τον Δήμο αρκετά μεγάλης ποσότητας αλατιού για την αντιμετώπιση του παγετού ενόψει του χειμώνα
  • την έναρξη της διαδικασίας μεταστέγασης του κλιμακίου της Πυροσβεστικής από τα Προσήλια που είναι σήμερα, σε χώρο όπου θα είναι πλησίον του κέντρου του Δήμου. Με τον τρόπο αυτό θα επιτυγχάνεται η αμεσότητα σε τυχόν έκτακτα περιστατικά τα οποία στοιχίζουν τη ζωή συμπολιτών, καθώς και ζημιές στις περιούσιες αυτών λόγω της μεγάλης απόστασης.

Σχόλια επισκεπτών

Και λίγα είπε ο Αντιδήμαρχος.Θα πρέπει επιτέλους και η Περιφέρεια να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν και να κινηθεί τάχιστα πρώτα πρώτα να καθαριστούν τα ρειθρα και τα φρεάτια των επαρχιακων δρόμων.Δεν είναι δυνατόν στην Ανατολή του 2020 να έχει να εμφανιστούν μηχανήματα της Περιφέρειας στους δρόμους πάνω από 10 χρόνια να καθαρίσουν και να αποκαταστήσουν το χάλι που έχουν όλοι οι δρόμοι.Γιαυτο έγινε ότι έγινε τον προηγούμενο χειμώνα με τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις ζημιές που έγιναν σου επαρχιακό δίκτυο.Και θα διαφωνήσω με το παραμύθι αυτό περί εκτός ορίων οικισμού το οποίο ανήκει στην Περιφέρεια το εντός ορίων οικισμού ανήκει στο Δήμο ή το αστείο ότι ανήκει στο Δασαρχείο αυτός ο δρόμος.Ειναι σαν να λέμε ότι εκτός ορίων είμαστε σε άλλη χώρα και όταν μπαίνουμε εντός ορίων βρισκόμαστε ξαφνικά σε άλλη χώρα.Εκτος και αν μας πουν ότι δεν βρισκόμαστε στην Ελλάδα και όταν βγαίνουμε εκτός ορίων οικισμού πρέπει να έχουμε διαβατήρια και φυλάκια ώστε να γίνεται έλεγχος. Επιτέλους σε αυτή την χώρα πρέπει κάποτε να σοβαρευτούμε και λίγο καλό θα κάνει σε όλους μας και ας αφήσουμε τις δικαιολογίες.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio