Συλλογή και γευστική δοκιμή μανιταριών στα Άνω Δολιανά

Τετ, 09/10/2019 - 11:32
Image

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου η Κοιν. Σ. Επ. 5ΕΝΤΕ σε συνεργασία με τον Νεκτάριο Φιλιππόπουλο από τους πιο γνωστούς «κυνηγούς» μανιταριών, διοργανώνουν ένα ταξίδι - σεμινάριο στον μαγικό κόσμο των άγριων μανιταριών και της τρούφας στα Άνω Δολιανά.

Μέσα στην πανέμορφη φύση των Άνω Δολιανών, στο δάσος με τις καστανιές και στις σκιερές ρεματιές, τα καλάθια μας θα γεμίσουν με γνώσεις, χαμόγελα, και φυσικά... πολλά άγρια μανιτάρια και τρούφες!

Μικροί και μεγάλοι εξερευνητές είστε ευπρόσδεκτοι να ακολουθήσετε την έμπειρη μανιταροομάδα του Νεκτάριου Φιλιππόπουλου.

Θα συναντηθούμε στο καφενείο Ονειρολόγιο στο κέντρο των Άνω Δολιανών στις 10 το πρωί και μετά την πρώτη γνωριμία θα ξεκινήσουμε για την ιδιαίτερη αυτή εξόρμηση.

Θα περπατήσουμε στο δάσος και τις ρεματιές, όπου ο κ. Φιλιππόπουλος θα μας βοηθήσει να αναγνωρίσουμε και να συλλέξουμε άγρια μανιτάρια που θα συναντήσουμε.

Σε όλη την διάρκεια της περιπλάνησης θα είναι μαζί μας μέλη της Κοιν. Σ. Επ. 5ΕΝΤΕ που ζουν και εργάζονται στα Άνω Δολιανά να μας μιλήσουν για το χωριό και την περιοχή, για την ιστορία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις.

Θα καταλήξουμε στην «Κοσμογωνιά», τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της 5ΕΝΤΕ μέσα στο δάσος, εφόσον ο καιρός το επιτρέπει, ή σε επίσης διαμορφωμένο χώρο σε ρεματιά κοντά στο χωριό.

Εκεί θα γίνει παρουσίαση και σεμινάριο αναγνώρισης μανιταριών. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πεντανόστιμο πικ νικ με μαγειρική επίδειξη και γευστική γνωριμία με λαχταριστές μανιταροσυνταγές, αλλά και παραδοσιακά εδέσματα της περιοχής! (ομελέτα με άγρια μανιτάρια και τρούφα, ριζότο ή μακαρονάδα με τρούφα, σαλάτα, ντόπια τυριά, ελιές, παξιμάδια, γουρνοπούλα, πατάτες, κάστανα τηγανιτά!) Και φυσικά τσίπουρο και ντόπιο κρασί.

ΚΟΣΤΟΣ:
- 25 Ευρώ το άτομο.
- Για παιδιά έως 15 ετών η χρέωση είναι 10 Ευρώ.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:
- Μπουφάν, κατά προτίμηση αδιάβροχο.
- Παπούτσι κατάλληλα για περπάτημα στη φύση.
- Σακίδιο.
- Παγούρι με νερό.
- Και φυσικά (αν και προαιρετικά)… το καλαθάκι για τα μανιτάρια.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
ΤΗΛ: 6972582918
EMAIL: info@5ente.com

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio