Πού να πάτε και τι να δείτε το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στη Βόρεια Κυνουρία

Παρ, 25/10/2019 - 13:08
Image
Image
Image
Image

Ένα πλούσιο σε εκδηλώσεις τριήμερο θα απολαύσουν οι επισκέπτες της Βόρειας Κυνουρίας. Εκδηλώσεις αφιερωμένες στα δημοφιλή τοπικά προϊόντα, αλλά και οι καθιερωμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις και παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή.

Το ορεινό κομμάτι του δήμου έχει την τιμητική του, αλλά και η αγαπημένη σε όλους θάλασσα μαγνητίζει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον των επισκεπτών και των κατοίκων της περιοχής.

Στον Άγιο Πέτρο

Στον Άγιο Πέτρο το τριήμερο 26-27-28 Οκτωβρίου μπορείτε να  περιηγηθείτε στο χωριό και να συμμετάσχετε για 5η συνεχόμενη χρονιά στην εκδήλωση « Γιορτή της Γής» την οποία διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος Αγίου Πέτρου.

as

Θα γίνουν ενημερωτικές ομιλίες αγροτών, γλέντι, πεζοπορία. Φυσικά μπορείτε να δοκιμάστε τοπικά προϊόντα από τη γη του Αγίου Πέτρου.

Στον Αγιάννη

Μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά θα μπορέσουν να απολαύσουν όσοι βρεθούν το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στην ταβέρνα του "Φούντα " στον Αγιαννη. Πέραν των εκλεκτών μεζέδων που, έτσι κ αλλιώς, προσφέρει πάντα το κατάστημα την βραδιά θα πλαισιώσει με τις μουσικές του επιλογές ο αγαπητός μας Σταύρος Μπούζιος. 

Στην Καστάνιτσα

Την Κυριακή ο Μορφωτικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος των Απανταχού Καστανιτσιωτών θα διοργανώσει, για 36η χρονιά, τη Γιορτή του Κάστανου.

yi

Η Γιορτή θα λάβει χώρα στην πλατεία του Σωτηρίου Κουρούνη στην τοποθεσία «Μάνα», η οποία βρίσκεται στα 200 μ. από την νότια είσοδο του χωριού, περιτριγυρισμένη από τον υπέροχο καστανεώνα.

Οι επισκέπτες κατά τη διάρκεια της γιορτής την 27η Οκτωβρίου θα έχουν τη δυνατότητα:

Να απολαύσουν κάστανα στον τόπο παραγωγής τους (βραστά, ψητά, σε γλυκίσματα και φαγητό), με το κρασί δωρεάν

ih

Να γευθούν ζεστά φαγητά όπως χοιρινό με κάστανο, προβατίνα ψητή, φασολάδα παντρεμένη, ρεβυθάδα με κάστανο, Καστανοσαλάτα, χειροποίητες πίτες, σουβλάκια, ρέγκα στα κάρβουνα, αλλά και γλυκά με βάση το κάστανο, έναντι συμβολικής τιμής για τις ανάγκες πραγματοποίησης της γιορτής.

Να διασκεδάσουν με παραδοσιακή μουσική, να ξεσηκωθούν με τις ικανότητες του χορευτικού συγκροτήματος που θα παρουσιάσει  χορούς από τον τόπο μας και απ’ όλη την Ελλάδα

Να δοκιμάσουν τις πρωτότυπές δημιουργίες του σέφ με βάση το κάστανο

Και οι μικροί μας φίλοι να παίξουν στο παιδικό εργαστήρι

Παράλληλά θα μπορούν να επισκεφθούν την Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων και το Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα - Μουστού.

Στο Ξηροπήδαγο

Το απόγευμα της Κυριακής  ο Πρόεδρος και το Κοινοτικό  Συμβούλιο Ξηροπηγάδου θα σας περιμένουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου στην παραλία Ξηροπηγάδου έχοντας ετοιμάσει μια γιορτή για την ελιά και το λάδι .

Η έναρξη θα γίνει στις 6:30 μ.μ. με τον αγιασμό της νέας ελαιοκομικής χρονιάς, θα γίνει προσφορά τοπικών εδεσμάτων με λάδι και ελιές από τους παραγωγούς του Ξηροπηγάδου, κεράσματα  και ελληνικές μελωδίες από το συγκρότημα του Παναγιώτη Κουτούζου.

Σχόλια επισκεπτών

Υπάρχουν και άλλα ορεινά χωριά τα οποία μπορεί να επισκεφθεί ο κόσμος, τα οποία δεν χρειάζονται εκδήλωσης για να ομορφυνουν το σαββατοκύριακο του κόσμου...Μια βόλτα στην φύση αρκεί...Δεν σας βλέπω να αναφέρετε πουθενά τον πραστο, τον πλάτανο,τα βερβενα ,τα άνω Δολιανά, και πολλά ακόμα χώρια το οποία στολίζουν τα Αρκαδικα βουνά μας...πειτε ότι κάνετε διαφήμιση σε συγκεκριμένους και μην το πλασάρετε όπως θέλετε....Και προ πάντων μην παρακινητε τον κόσμο...Δεν είναι πρόβατα...

Αγαπητέ "Πατριώτη", είναι δουλειά μας να ενημερώνουμε το κόσμο για τις εκδηλώσεις της περιοχής μας. Ο κόσμος διαβάζει τις προτάσεις και αποφασίζει ο καθένας που θέλει να πάει. Δεν πλασάρουμε τίποτα, απλά ενημερώνουμε. ### AstrosNews.gr ###

Επίσης την 28η Οκτωβρίου μετά την παρέλαση άμα θέλετε μια εξόρμηση κάπου ορεινά θα τελεστεί μνημόσυνο στην μνήμη τον βερβενιωτων πολεμιστών της μάχης..Μια ακόμα ωραία βόλτα σε ένα πανέμορφο χωριό

To Ορεινό Κορακοβούνι εορτάζει το Πολιούχο Άγιο του, τον Άγιο Δημήτριο στις 26 Οκτωβρίου.

Το απόγευμα της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός στην Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο κέντρο του χωριού.
Το Σαββάτο 26 Οκτωβρίου 2019 το πρωί, ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου, θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Διαβάζω στο μήνυμα του συμπατριώτη 14:15 όλη την παθογένεια της τοπικής νοοτροπίας. Δεν τον κατηγορώ, πολλοί σκεφτόμαστε έτσι. Και νιώθουμε αδικημένοι πολλές φορές για την προβολή του τόπου μας, του χωριού μας κλπ. Αν ξεκινήσουμε και σκεφτόμαστε όλοι λίγο διαφορετικά μήπως καταφέρουμε τελικά ένα πιο ενωτικό αποτέλεσμα που θα είναι προς όφελος ολονων; Αυτό το ΣΚ γίνονται εκδηλώσεις σε 3-4 χωριά, το άλλο σε άλλα 4 και πάει λέγοντας. Ας πούμε μια καλή κουβέντα, ας τα προβάλουμε, ας πάμε και μια βόλτα βρε αδελφέ,δίπλα μας είναι. Το καλοκαίρι αντίστοιχα τα παραλαθασσια που τραβάνε τον κόσμο παραπάνω και δίνουν τόσες θέσεις εργασίας (αν και ορεινός εγω). Κάθε ένα στον καιρό του και σύμφωνα με τις δράσεις και τα ενδιαφέροντα. Ας χτίσουμε ένα ενιαίο προϊόν που να αρέσει στους επισκέπτες κι εμείς φυσικά να πηγαίνουμε τις βόλτες μας και να περνάμε Καλά και όλοι επαγγελματίες να δουλεύουν. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αντίθετα μόνο ενωμένοι θα προκοψουμε! Δείτε τους πιο γνωστούς προορισμούς (δεν λεει κανείς Μακρυνιτσα, Πορταριά λένε "πάω στα χωριά του Πηλίου ", λένε "πάω στον Όλυμπο, στο Καϊκματσαλαν κ.ο.κ....)
Γι'αυτό λέω ένα πράγμα Είμαστε κι ολοι μαζί προχωράμε!

Καλό τριήμερο σε όλους!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio