Ποιοι θα λάβουν το επίδομα στέγασης

Σάβ, 09/02/2019 - 08:29
Image

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το επίδομα στέγασης, καθώς μέσα στο μήνα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις. Το ποσό του επιδόματος θα κινείται από τα 70 έως τα 210 ευρώ ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού.

Το συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού, όπως υπολογίζεται για τους σκοπούς της ένταξης στο πρόγραμμα, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 3.500 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού.

Στη μονογονεϊκή οικογένεια, καθώς και σε νοικοκυριό με απροστάτευτο/α τέκνο/α για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 7.000 ευρώ.

Το συνολικό εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 21.000 ευρώ ετησίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού, δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολο της το ποσό των 120.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως του ποσού των 180.000 ευρώ.

Οι αιτήσεις για το στεγαστικό επίδομα θα γίνονται σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που είναι ήδη έτοιμη και είναι παρόμοια με αυτή του ΚΕΑ και του Κοινωνικού Μερίσματος.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio