Πέρασμα φλαμίνγκο από το Παράλιο Άστρος (vid)

Παρ, 13/09/2019 - 11:09
Image

Μία στάση θέλησαν να κάνουν τα φλαμίνγκο στο Παράλιο Άστρος κατά το φθινοπωρινό μεταναστευτικό  τους ταξίδι μεταξύ Αφρικής και Ευρώπης.

Τα πανέμορφα πτηνά συνηθίζουν να ξεκουράζονται στο Υδροβιότοπο του Μουστού.

Τα φλαμίνγκο είναι πτηνά του γένους των φοινικόπτερων. Είναι ένα πουλί που συναντάται σε όλο τον κόσμο και έχει χαρακτηριστικό ροζ φτέρωμα. Είναι ψηλόλιγνο με λεπτά πόδια και γαμψή μύτη.

Το σμήνος έκανε την εμφάνιση του την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου στην περιοχή,  με τους τουρίστες και την κυρία Evaggelia Daliani να αποθανατίζουν την πτήση τους πάνω από τα νερά του Παραλίου Άστρους.

Video

Σχόλια επισκεπτών

Ωραία καταγραφή! Τα φλαμίνγκο είναι συχνοί επισκέπτες της περιοχής αν και σπάνια σε τόσο μεγάλους αριθμούς. Έρχονται συνήθως από την περιοχή της Νέας Κίου η οποία είναι κατάλληλη για την διατροφή τους καθώς είναι πλούσια σε γαρίδες και μικρά φυκια που επιπλέουν στο νερό και τα νερά είναι ρηχά, κάτι που βολεύει στην χρήση του ράμφους τους που είναι σαν ανεστραμμένο κουτάλι. Παρόλα αυτά μπορούμε να παρατηρήσουμε τους χειμερινούς μήνες μεμονωμένα άτομα στην λίμνη του Μουστού να τρώνε στα ρηχά σημεία της λίμνης. Δεν είναι μεταναστευτικά πουλιά, τουλάχιστον με την κοινή έννοια του όρου (δεν πάνε δηλαδή στην Αφρική τον χειμώνα) αλλά υπάρχουν σκόρπιες ομάδες σε όλη την Ευρώπη οι οποίες μετακινούνται στον άξονα ανατολή-δύση ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την διαθεσιμοτητα τροφής. Η Τουρκία θεωρείται η περιοχή στην οποία αναπαράγονται οι περισσότερες από τις ομάδες αυτές.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio