Οι πολίτες να συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής εικόνας του Δήμου

Τετ, 18/09/2019 - 10:30
Image

Εν όψει της χειμερινής περιόδου η Υπηρεσία Καθαριότητας – Ανακύκλωσης & Πρασίνου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, ξεκίνησε εργασίες για την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό του Δήμου μας.

Με τη χρήση πλυστικού μηχανήματος γίνονται εργασίες πλυσίματος κοινόχρηστων χώρων, ενώ συγχρόνως ξεκίνησε το συστηματικό πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων και ο ευπρεπισμός των σημείων τοποθέτησής τους.

Επίσης, συνεργεία φροντίζουν καθημερινά για την καθαριότητα των οδών και των κοινόχρηστων χώρων, εκτελώντας παράλληλα και εργασίες ευπρεπισμού, όπως ασπρίσματα και χρωματισμοί ρείθρων, τόσο στο κέντρο της πόλης του Άστρους όσο και στις κοινότητες.

Τέλος, γίνεται αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων με οχήματα ανοιχτού τύπου. Στην εκτέλεση των παραπάνω εργασιών συμβάλουν, εκτός από το μόνιμο προσωπικό της Υπηρεσίας και οι εργαζόμενοι του Κοινωφελούς Προγράμματος του ΟΑΕΔ, που καθημερινά οργανώνονται και συντονίζονται από την Υπηρεσία Καθαριότητας - Ανακύκλωσης & Πρασίνου.

Οι πολίτες από την πλευρά τους παρακαλούνται όπως συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής εικόνας του Δήμου μας ακολουθώντας βασικούς και απλούς κανόνες καθαριότητας, όπως την απόρριψη των απορριμμάτων εντός των κάδων, διαχωρίζοντας τα ανακυκλώσιμα από τα σύμμικτα απορρίμματα.

Επιπρόσθετα,

Όσοι από τους δημότες επιθυμούν να διαθέσουν ογκώδη αντικείμενα (έπιπλα, στρώματα) και κλαδιά – χόρτα κηπουρικών εργασιών, πρέπει πρώτα να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Καθαριότητας – Ανακύκλωσης & Πρασίνου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας στο τηλ.: 27550 23377.

Τα αντικείμενα αυτά και τα κλαδιά δεν εγκαταλείπονται οπουδήποτε, όπως δίπλα σε κάδους, πλατείες, παρτέρια και πεζοδρόμους αλλά στο πεζοδρόμιο του κατόχου κατά την ημέρα αποκομιδής που έχει συμφωνηθεί κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την υπηρεσία καθαριότητας, έτσι ώστε τα πεζοδρόμια να μένουν ελεύθερα στους πεζούς και να μην εμποδίζεται η ορατότητα των οχημάτων.

Σε κάθε περίπτωση, για την επίλυση προβλημάτων καθαριότητας μπορείτε να έρχεστε σε επικοινωνία με την υπηρεσία καθαριότητας & πρασίνου  του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας στο τηλέφωνο 27550 23377 ή  27550 22466 ή μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση grafkini@gmail.com

Ο Αντιδήμαρχος

Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Πρασίνου & Πολιτικής Προστασίας

Δημήτρης Κατσής

Σχόλια επισκεπτών

Οι κάδοι πλένονται συνέχεια απλά δεν τους φωτογραφιζαν όπως και οι καθαριότητα του Δήμου. Αλλά για μερικούς αυτό είναι ευπρεπισμος του Δήμου όχι το τρεξιμο τον σκατζο και μαντα για έργα που διαφήμιζαν τον Δήμο μας.καλά το πατε περισσοτερες φώτο θα θέλαμε δεν φτάνουν αυτες

Εάν κάθε κάτοικος,κάθε ιδιοκτήτης,κάθε καταστηματάρχης καθαρίζουν έστω μέρα παρά μέρα πέντε μέτρα δεξιά κι αριστερά των χώρων τους ,δρόμους,πεζοδρόμια κλπ, τότε ο δήμος μας θα γίνει ένας από τους καθαρότερους.Οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή τωνα απορριμάτων,δεν θα ήταν κακό να επιμελούνται και του χώρου γυρω απ΄ τους κάδους όταν γίνεται η περισυλλογή.Εκτός κι αν είναι τόσο πιεστικά τα ωράρια της βασικής εργασίας.
Ακόμα δε για την αποκομιδή ογκωδών κλπ απορριμάτων οι μη συμμορφούμενοι ε....αν βάλουν κανα δυο φορές το χέρι στην τσέπη τους, θα στρώσουν και αυτοί και όλοι μας..

Αντιδήμαρχε το "Πράσινου" να το βγάλεις απ'τον τίτλο σου. Όλο φαρμάκια είμαστε με δαύτο..... Μια απ'τον πράσινο ήλιο, μια από την τεσσάρα που φάγαμε από τον Άρη, άστα να πάνε... Κι ακόμα δεν αρχίσαμε....

Εκτός από το πλύσιμο των κάδων το οποίο γινόταν αραιά και που στο Παράλιο Άστρος υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τους ίδιους τους κάδους. Είναι παλαιότατοι και σε άθλια κατάσταση. Νομίζω στην βιτρίνα του δήμου και ειδικά στους κεντρικούς δρόμους όπως έρχονται οι επισκέπτες από Αθήνα και ως την πλατεία και αντίστοιχα προς Τρίπολη δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν αυτοί οι διαλυμένοι ξεχαρβαλωμένοι κάδοι. Το είχα πει στους υπεύθυνους του δήμου και μου απαντούσαν κάτι για διαγωνισμούς που έπρεπε να γίνουν και προμήθεια κλπ. Δεν μας ενδιαφέρει κύριοι, κάνετε ό,τι είναι σωστό να γίνει αλλά οι κάδοι πρέπει άμεσα να αντικατασταθούν από καινούργιους. Η εικόνα αυτή δεν τιμά κανέναν. Ελπίζουμε να εισακουστούμε τώρα με την αλλαγή της διοίκησης.

Ενόψει της χειμερινής περιόδου ξεβουλώνουν φρεάτια και μοιράζουν αλάτι στα ορεινά.
Τα ασπρίσματα και τους χρωματισμούς τα κάνουν ενόψει της εαρινής περιόδου. Ποιος φτιάχνει το πρόγραμμα;

Το πρόγραμμα το φτιαχνεο ο επιχειρηματιας της εστιασης αναλαγα με το πως γραφει στο φακό του facebook. Αποψη έχει και ο τοπικός πρόεδρος του Αστρους. Αλλα αυτός αποφευγει το φακό γιατι γιαλύζει...

η αλήθεια ειναι πως μεσα σε 15 ημερες εγιναν στην καθαριοτητα τοσα πολλα πραγματα που δεν ειχαν γινει σε ενα ολοκληρο χρονο .Γινεται πολυ συστηματική δουλεια και σε οποιο χωριο γινεται επεμβαση αυτο αλλαζει οψη .Στη νεα Δημοτικη Αρχη αξιζουν πολλα ΜΠΡΑΒΟ και μια ευχη να συνεχισουν ετσι .Οταν καταλαβουμε ολοι πως η εικονα του δημου ειναι αντικατοπτρισμός των πολιτων που κατοικουν σε αυτον, θα σταματησουν μερικοι να κανουν πικροχολη κριτικη και θα δηλωσουν εθελοντισμο . Ιδιαίτερα οταν αυτοι που γράφουν τα σχολια ειναι αιρετοί και μαλιστα νεαροι σε ηλικια

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ.ΤΟ ΑΣΤΡΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ .
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ.ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ << ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ>>
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio