Νεκρός 78χρονος σε τροχαίο στο Άστρος (pics)

Πέμ, 25/07/2019 - 09:46
Image
Image
Image

Σήμερα (25.7.2019) το πρωί, στο 1ο χιλιόμετρο  Άστρους-Άργους Αρκαδίας, Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 28χρονος ημεδαπός και δίκυκλο μοτοποδήλατο, που οδηγούσε 78χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 78χρονου.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βόρειας Κυνουρίας.

Σχόλια επισκεπτών

Κατ' αρχήν καλό παράδεισο στο συγχωρεμένο. Ο θάνατός του μου δίνει αφορμή να πω δύο λόγια για την επιθετική οδηγική συμπεριφορά στο χωριό. Το σπίτι μας είναι στο δρόμο παράλιο μεσόγειο. ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΣΚ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ . Μηχανές μεγάλου κυβισμού, με οδηγούς που φοράνε μόνο μαγιό και κοριτσάκια στο πίσω κάθισμα να τρέχουν τουλ. με 150 χμ την ώρα , όταν το όριο είναι 80 χμ είναι Ο ΚΑΝΟΝΑΣ. ΣΚΑΤΑΤΖΙΔΙΚΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΙΑ ΙΧ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΡΑΛΛΥ. ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΥΛΟΥΣΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ

Πολύ σωστή παρατήρηση.Μακαρι να διαψευτω αλλά πολύ φοβάμαι ότι το επόμενο τροχαίο δυστύχημα θα είναι μέσα στο Παράλιο.Πρεπει να ενταθούν οι έλεγχοι της αστυνομίας καθόλη την διάρκεια της ημέρας πριν να είναι αργά.

Αστυνόμευση και μπλόκα σε όλο το οδικό δίκτυο τουλάχιστον της πεδινή περιοχής όλο το 24ωρο . Οι αστυνομικοί μας ξέρουν τον τρόπο το που και τον πως. Βέβαια τι να πρωτοκάνουν κι αυτοί όταν έχουν να ελέγξουν μια τεράστια περιοχή από όρια με νότια Κυνουρία έως και όρια με Αργολίδα και από παραλία μέχρι Βούρβουρα . Ειδικά κατά τους θερινούς μήνες που υπάρχει κοσμοσυρροή παντού. Επιβάλλεται η κεντρική διοίκηση από Τρίπολη, να συνδράμει δραστικά το Α/Τ Παραλίου τουλάχιστον σε μέτρα τροχαίας. Έχουμε όλοι εμπειρίες για το πως γίνεται η κυκλοφορία στο δρόμο Άστρους -Τρίπολης και πως στην ευθεία Μεσογείου -Παραλίου Άστρους στην μεγάλη ευθεία. Ειδικά σ αυτήν με πινακίδες ορίου ταχύτητας, ΔΙΠΛΗ διαχωριστική κι ακόμα όταν κάποιος πηγαίνει ακριβώς με το όριο, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση να μη δει στον καθρεφτη του φώτα ν αναβοσβύνουν από κάποιους που ετσιθελικά απαιτούν να κάνεις στην άκρη για να προσπεράσουν και που ΟΛΟΙ παραβιάζουν τη διαχωριστική. Ακόμα δεκάδες άτομα ΔΕΝ έχουν δίπλωμα οδήγησης ούτε για μοτοποδήλατα,ούτε για μοτοσυκλέτες ούτε για αυτοκίνητα. Δεν φορούν ούτε κράνη ούτε ζώνες . Κι όμως κυκλοφορούν ... Ακόμα και στις περιοχές που είναι τα super market αλλά και τα λοιπά μικροκαταστήματα. Oταν δεν επαρκεί το όποιο parking των καταστημάτων, αφήνει ο καθ ένας το όχημά του όπου τον βολεύει και εν δυνάμει το δυστύχημα καιροφυλακτεί. Τέλος δεν θέλω ούτε να διανοηθώ πως υπάρχει έστω και σιωπηλώς εντολή για ανοχή στους παραβάτες και στραβά μάτια λόγω ύψους προστίμων,αυτό πονάει πολύ τον Ελληναρά, λόγω εποχής και για να μη "δυσφημείται" τάχα μου η περιοχή από τους τροχαίους ελέγχους και ούτε πως υπάρχει το μικρόβιο της γνωριμίας και της εξοικειώσεως.

Σωστές και απολύτως τεκμηριωμένες όλες οι διαπιστώσεις. Μόνο που ξεχάσατε κάτι που κατά τη γνώμη μου είναι εξίσου σημαντικό κι αναγκαίο όπως όλες οι άλλες ελλείψεις που αναφέρατε. Την ολοκληρωτική απουσία φωτισμού στους κεντρικούς δρόμους. Ιδιαίτερα στο σημείο που έγινε το τροχαίο και κατά μήκος του δρόμου που βρίσκονται τα σούπερμαρκετ όπως και στην ευθεία του Παραλίου. Μαύρο σκοτάδι το οποίο γίνεται χειρότερο τους χειμερινούς μήνες. Το τραγελαφικό της υποθέσεως είναι ότι υπάρχουν ψηλές κολώνες φωτισμού όπως π.χ. μπροστά στη ΔΕΗ αλλά δυστυχώς δεν λειτουργούν.
Για να μή αναφέρω τις διασταυρώσεις....

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio