Κέντρο Υγείας Άστρους: Για πόσο ακόμα χωρίς οδηγό ασθενοφόρου;

Τετ, 27/12/2017 - 12:13
Image

Για ακόμη μία φορά η έλλειψη οδηγού για το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Άστρους ήρθε στο προσκήνιο.  Πρωταγωνίστρια σε αυτή την υπόθεση μία συμπολίτης μας η οποία ασθένησε και χρειάστηκε διακομιδή το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, για κακή της τύχη όμως το ασθενοφόρο δεν μπορούσε να την εξυπηρετήσει καθώς δεν υπήρχε οδηγός στην βάρδια για να την μεταφέρει.

Αποτέλεσμα αυτή της τραγικής κατάστασης ήταν η γυναίκα να υπομένει έως να φύγει ασθενοφόρο από την Τρίπολη , να κάνει την απόσταση Τρίπολη – Άστρος για να την παραλάβει και να κάνει την απόσταση Άστρος –Τρίπολη και επιτέλους να βρεθεί κοντά σε ένα νοσοκομείο και στους ιατρούς.

Αισίως η ασθενής κατάφερε να φτάσει στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο ύστερα από αρκετή καθυστέρηση ως ένα ακόμα «θύμα» της εγκατάλειψης της φροντίδας παροχής πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας, χωρίς ευτυχώς αυτή η καθυστέρηση να σταθεί καθοριστική για την υγεία της.

Οι ελλείψεις…

Το πρόβλημα με τις μεταφορές των ασθενών δημιουργείται γιατί δε γίνονται προσλήψεις προκειμένου να καλυφθούν τα κενά των οργανικών θέσεων, με αποτέλεσμα να μη βγαίνουν οι βάρδιες.

Στο Κέντρο Υγείας Άστρους απασχολούνται 3 οδηγοί ασθενοφόρου, την στιγμή που για να λειτουργήσουν όλα ομαλά χρειάζονταν 6 οδηγοί.

Συμπερασματικά να αναφέρουμε ότι από τις 30 μέρες του μήνα, μόνο τις 15 μέρες υπάρχει διαθέσιμός οδηγός για να μεταφέρει τους ασθενείς τους τραυματίες.

Τραγική ειρωνεία για τους κατοίκους της Βόρειας Κυνουρίας, να μην τους επιτρέπεται να νοσήσουν ή να ζητήσουν διακομιδή τις μισές μέρες του μήνα.

Η Βόρεια Κυνουρία δεν είναι η μόνη που αντιμετωπίζει τέτοια ζητήματα καθώς και άλλοι δήμοι της Αρκαδίας που έχουν Κέντρα Υγείας και ασθενοφόρα έχουν έλλειψη οδηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν δεν υπάρχει βάρδια οδηγών ασθενοφόρου  στο ΚΥ και υπάρχει άμεση ανάγκη για διακομιδή, οι οδηγοί εκτός βάρδιας κάνουν την μεταφορά. Στο Κέντρο Υγείας  Άστρους τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα καθώς οι οδηγοί δεν διαμένουν στο Άστρος.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το ArcadiaPortal.gr με τον διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης διαπιστώθηκε η έλλειψη οδηγών,  με τον κ. Τομάρα να αναφέρει ότι είναι  δύσκολο να υπάρχει πλήρωμα ασθενοφόρου για όλες τις βάρδιες, γνωρίζοντας όμως το πρόβλημα έχει κάνει κάποιες επαφές για να δοθεί μία λύση παρόλο που το Κέντρο Υγείας ανήκει στην 6η ΥΠΕ και όχι στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Πηγή: arcadiaportal.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio