Κάτοικοι ζητούν ορθότερη οργάνωση των εργασιών των δικτύων Βιολογικού στο Π. Άστρος

Δευ, 30/04/2018 - 22:26
Image

Δέκτης έντονων παραπόνων αλλά και μαρτυριών για περιστατικά διαπληκτισμών ανάμεσα σε κατοίκους της περιοχής του Χάνδακα Π. Άστρους και σε εργαζομένους του εργοταξίου όπου εκτελούνται αυτή την εποχή εργασίες κατασκευής των Δικτύων του Βιολογικού Καθαρισμού, έγινε η ιστοσελίδα μας.

Συγκεκριμένα, για τις εργασίες που βρίσκονται πλέον στο στάδιο των τελικών δοκιμών και διορθώσεων, απαιτείται η διοχέτευση και απ-άντληση ποσοτήτων νερού, προκειμένου να ελεγχθεί η λειτουργία των δικτύων. Το νερό που χρησιμοποιείται για τις δοκιμές, σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, αποβάλλεται εντός του χάνδακα (ανοιχτού, χωμάτινου φρεατίου), ο οποίος δεν έχει καθαριστεί από την πυκνή βλάστηση και τα αγριόχορτα, με αποτέλεσμα να λιμνάζουν τα ύδατα και να γίνονται εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών και άλλων προβλημάτων υγιεινής φύσεως. Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της ΔΕΥΑΒΚ, προβλέπεται ειδικός ψεκασμός μετά τις εργασίες, μήπως θα ήταν ορθότερο για την υγιεινή του χώρου να απομακρύνονται εντελώς τα λιμνάζοντα ύδατα; 

Όσον αφορά τον προγραμματισμό των εργασιών, δεν έλειψαν τα έντονα παράπονα τόσο τις ημέρες του Πάσχα όσο και του τετραημέρου της Πρωτομαγιάς, όπου εν μέσω υψηλής τουριστικής κίνησης πραγματοποιούνταν απρογραμμάτιστα εργασίες σκαψίματος σε τυχαία σημεία του Δικτύου, προκαλώντας οχλήσεις αλλά και παρεμπόδιση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Ένα τόσο σημαντικό και μεγάλο σε μέγεθος και διάρκεια εργασιών έργο, καλό θα ήταν να ενσωματώνει στον σχεδιασμό του και την καθημερινότητα και ποιότητα ζωής των πολιτών η οποία -πέρα από τα φυσιολογικά επίπεδα ανοχής και προσμονής- έχει και κάποια όρια. Για να αποφεύγονται, εκτός των άλλων και τα δυσάρεστα επεισόδια και προστριβές.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio