Κάτοικοι Άνω Δολιανών: «Ανοχύρωτο» το χωριό σε περίπτωση πυρκαγιάς

Τετ, 31/07/2019 - 11:43
Image

Με επιστολή τους στην Πολιτική Προστασία την οποία κοινοποιούν στην Πυροσβεστική, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας αλλά και στην Εισαγγελία, οι κάτοικοι των Άνω Δολιανών κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς, όπως αναφέρουν, παρουσιάζονται σημαντικές ελλείψεις σε ό,τι αφορά στην πυροπροστασία του χωριού, εν μέσω θέρους.

Στην επιστολή τους οι κάτοικοι υπογραμμίζουν ότι αγροτικοί δρόμοι είναι αδιάβατοι εξαιτίας κατολισθήσεων λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε πολλές φορές την περιοχή μας, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να περάσει από εκεί πυροσβεστικό όχημα σε περίπτωση -ο μη γένοιτο- πυρκαγιάς, που σημαίνει ότι οι δρόμοι αυτοί επιβάλλεται να καθαριστούν άμεσα, ενώ ταυτόχρονα οι δύο μεγάλες δεξαμενές παρουσιάζουν βλάβες, με συνέπεια να μην είναι δυνατή η πλήρωσή τους με νερό.

Επίσης, στην επιστολή τους οι κάτοικοι του ιστορικού χωριού ζητούν να ελεγχθούν οι πυροσβεστικοί κρουνοί, αλλά και να εκπονηθεί ένα σχέδιο εκκένωσης του οικισμού από παραθεριστές και κατοίκους.

Σχόλια επισκεπτών

Πριν κάποια χρόνια μερικοί μαγαζατορες έλεγαν ότι διοικουν το χωριό, τώρα κάθονται μόνοι τους και κριτικαρουν τους άλλους που δεν έρχονται. Λοιπόν σήκωστε τα μανίκια τεμπέληδες γιατί όλοι από τους άλλους τα περιμένετε. Κάντε εσείς αυτα που πρέπει πρώτα και θα έρθουν για βοήθεια όλοι! Έγινε το χωριό που κάθονται 5 και ελέγχουν και καλά. Γιαυτό πάμε στο αγαπημένο μας χωριό και καθόμαστε στα μπαλκόνια μας.

Παντού παρόμοια προβλήματα.Παντού όμως υπάρχουν αρμόδιοι και υπεύθυνοι κι εντεταλμένοι για την εφαρμογή των νόμων ,τη συντήρηση των εγκαταστάσεων,την προστασία της ζωής και της περιουσίας. Όμως ένα απλό ερώτημα... Αυλές,κτήματα και λοιπές μορφές ιδιοκτησίας που δυνητικά μπορεί να κινδυνεύσουν ή να προκαλέσουν κινδύνους λόγω μη καθαρισμού από εύφλεκτα αντικείμενα πάσης φύσεως, έχει γίνει σε ατομικό επίπεδο ;;;; Καλή λοιπόν κι επιβεβλημένη η διαμαρτυρία, αλλά δεν υπάρχει μόνο το...φέρε άλλη μια γύρα από καφέδες !!!

Άντε και μέσα καθαρίστηκαν τα χωριά με τον άλφα-βήτα τρόπο. Το πρόβλημα παραμένει με τους χώρους γύρω από τα τελευταία σπίτια των χωριών που εκεί τα ξερά χορτάρια είναι χρονών.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio