Φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση «Επενδύοντας στην Κυνουρία»

Δευ, 25/02/2019 - 08:48
Image

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου διεξήχθη στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ στην Αθήνα η εκδήλωση «Επενδύοντας στην Κυνουρία», όπου οι δήμαρχοι της Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς (Βόρεια Κυνουρία) και Χαράλαμπος Λυσίκατος (Νότια Κυνουρία) παρουσίασαν τις προοπτικές των δύο δήμων, τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται μέσα από την κοινή προσπάθεια και σχεδιασμό αλλά και τα υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το πρόγραμμα LEADER/CLLD της Αναπτυξιακής εταιρείας Πάρνωνα.

Την παρουσίαση ανέλαβε η δημοσιογράφος Ίνα Ταράντου.

Ένα από τα αρχικά σχόλια της δημοσιογράφου ήταν η "έκπληξη" της για την τόσο καλή συνεργασία των δυο όμορων δήμων, κάτι το οποίο δεν συνηθίζεται - δυστυχώς - στην Ελλάδα. Στην συνέχεια οι δήμαρχοι εξήγησαν ότι η συνεργασία αυτή ξεκινάω από πιο παλιά καθώς κοινό σημείο και των δυο είναι ότι έχουν εργαστεί στο παρελθόν στην Αναπτυξιακή Πάρνωνα. 

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Σωτήρης Μπόλης, Σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού, ο οποίος ανέλυσε το σχέδιο που "τρέχει" για την Κυνουρία.

Ο κ. Μπόλης έδωσε έμφαση στις σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι δυο δήμοι, όπως το Μελιτζάζ, το Φεστιβάλ Εστέλλα κτλ.

 

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Μαρίνης Μπερέτσος, Διευθυντής Αναπτυξιακής Πάρνωνα.

Ο κ. Μπερέτσος ανέλυσε το κεντρικό θέμα της εκδήλωση δηλαδή τις επενδύσεις που μπορούν να γίνουν στην Κυνουρία μέσα από το τοπικό πρόγραμμα Leader/CLLD.

Ακολούθησε ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος ο οποίος έκανε μια σύντομη παρουσίαση του έργου του στο δήμο. 

Ομοίως και ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνούριας Παναγιώτης Μαντάς.

Η παρουσίαση του έργου στους δυο δήμους, όπως εξηγήθηκε και από τους δυο δημάρχους, είχε σκοπό να γνωρίσουν το έργο που γίνεται οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές αλλά ακόμα και οι Κυνουριάτες που ζουν στην Αθήνα, να νιώσουν την ασφάλεια της επιστροφής στον τόπο τους καθώς υπάρχουν συνεχόμενες βελτιώσεις σε σχολεία αλλά και στον τομέα της υγείας. 

Τις επόμενες μέρες θα παρουσιάσουμε αναλυτικά τι είπαν οι δυο δήμαρχοι καθώς προέκυψαν ενδιαφέρουσες ειδήσεις.

Η κακοκαιρία απέτρεψε αρκετούς ενδιαφερόμενους από το να παραστούν στην εκδήλωση.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγιναν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους και οι δήμαρχοι απάντησαν για επενδυτικά θέματα αλλά και για προβλήματα σε χωριά των δήμων τους. Η συζήτηση συνεχίστηκε στο μπουφέ.

Από το ArcadiaPortal.gr

Σχόλια επισκεπτών

Εδώ δεν υπάρχει οδικό δίκτυο , ποιος θα έρθει να κάνει επένδυση ; Δασολόγια , κτηματολόγια , βιομηχανικές περιοχές , αγροτικές περιοχές , σχέδια πόλεως , βιολογικοί ..................................και ένα σωρό άλλες υποδομές !

H ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΟΡΩΝ ΔΗΜΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΛΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ , ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΑΡΝΩΝΑ . ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ .

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio