"Επίθεση" της Δημοτικής Αρχής στην Περιφέρεια - Άλλα μας λέγατε κάποτε λέει η αντιπολίτευση

Δευ, 30/10/2017 - 13:35
Image

Το ζήτημα των απορριμμάτων και της διαχείρισής τους συζητήθηκε έντονα κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μανώλης Σκαντζός καταφέρθηκε εναντίον του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για τους χειρισμούς της Περιφέρειας σε σχέση με τα απορρίμματα.

Κατά την εισήγησή του, ο δήμαρχος Παναγιώτης Μαντάς μίλησε για τις κατευθύνσεις και τις προτάσεις των εκπροσώπων του Δήμου στο ΦΟΔΣΑ, για τις σχέσεις ανάμεσα σε ΦΟΔΣΑ και ΠΕΔΣΑ, για την ανακύκλωση. Μάλιστα, έκανε λόγο για επιβεβαίωση προβλέψεων, κινήσεων και επιλογών του Δήμου. Ανάμεσα στα άλλα, είπε:

Πλησιάζει η στιγμή της αλήθειας, οι παλικαρισμοί σε υπουργεία και Περιφέρεια έχουν ημερομηνία λήξεως. Όλες μας οι κινήσεις γίνονται με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Καμπύλης κατά την τοποθέτησή του υπογράμμισε: «Εμείς θέλουμε να είμαστε εδώ ώστε να αποφασίζουμε μαζί τις ενέργειες και τις επόμενες κινήσεις και όχι να μας φωνάζετε μόνο για νομιμοποίηση των ενεργειών σας. Εάν ζητάτε νομιμοποίηση ενεργειών, μήπως κάποιες σας ενέργειες δεν είναι νόμιμες»;

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιόβας κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι έκλεισε έναν σκουπιδότοπο και άνοιξε έναν άλλον.

Δεν θέλω να είμαι με εργολάβους του Τατούλη.

Ο κ. Άγγελος Καμπύλης ανέφερε: «Κάποτε λέγατε ότι όποιος είναι εναντίον του Τατούλη δεν είναι με το συμφέρον του Δήμου».

Ο Μανώλης Σκαντζός κατά την τοποθέτησή του ανέφερε: «Τι ήρθαμε να κάνουμε σήμερα; Έχουμε έρθει να πάρουμε μια καθαρή απόφαση. Ήρθαμε να κουβεντιάσουμε σήμερα εάν οι μελέτες που κάναμε στον ΦΟΔΣΑ είναι σύμφωνες με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Υπογραφή σημαίνει δέσμευση. Αύριο θα κληθώ να πληρώσω δημοτικά τέλη στο τριπλάσιο, με τρία παιδιά, τι θα γίνει τότε; Αυτό κοιτάμε σήμερα. Ο καθένας κοιτάει το σπίτι του, αλλά και το σύνολο, το συμφέρον των δημοτών των δικών μας. Ο Τατούλης τη δουλειά του κάνει,. Και καλά κάνει, κανένα πρόβλημα. Σε αυτή τη χώρα, ό,τι θέλει ο καθένας κάνει.

Και επειδή με έχει προκαλέσει προσωπικά με μια αναφορά κάποτε περί διεφθαρμένων σκέψεων στο θέμα των απορριμμάτων, εγώ ούτε ήμουν Μαυρογιαλούρος ούτε έχω κάτι τέτοιο στο μυαλό μου.
 

»Ποιος έχει διεφθαρμένες σκέψεις και αν πέσουν οι υπογραφές, εκεί θα είναι το δύσκολο, αυτό το μήνυμα θέλω να στείλω στον Τατούλη σήμερα. Αν όμως πέσουν οι υπογραφές, πολλοί, πάρα πολλοί, αυτοί που σήμερα κωφεύουν επειδή περιμένουν να πάρουν κανένα εργάκι, όταν έρθει ο λογαριασμός θα τους δεις πώς θα τρέχουν όλοι για να κρύψουν την πλάτη τους. Θα έρθει εκείνη η ώρα.

»Θέλω να απαντήσω τι θέλαμε το 2013 με τον Τατούλη τότε. Εμείς θέλαμε να κλείσουμε τη χωματερή, να μπούμε σε μια άλλη νοοτροπία. Εμείς είχαμε την ευθύνη, είχε φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Έπρεπε να τελειώσει το παραμύθι. Σκεφτήκαμε, καθίσαμε, υλοποιήσαμε την προσωρινή διαχείριση, οπωσδήποτε δεν είναι τέλεια.

Η Περιφέρεια και ο Τατούλης ξεγέλασε ακόμα και την κυβέρνηση.

»Δεν θα πουλήσουμε τον εαυτό μας, εγώ προσωπικά δεν θα πουλήσω τα παιδιά μου. Δεν θα δημιουργήσω χρέος στα παιδιά μου. Αυτό είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio