Επίσκεψη Καμπύλη - Κοντοζαμάνη στο Κέντρο Υγείας Άστρους (pics,vid)

Σάβ, 31/08/2019 - 16:35
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Το Κέντρο Υγείας Άστρους επισκέφθηκαν ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης το Σάββατο 31 Αυγούστου. Εκεί, τους υποδέχθηκε η διευθύντρια κυρία Πηγή Περδικάκη και τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Άστρους. 

Τα προβλήματα των Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα, και όχι μόνο στην Αρκαδία, είναι γνωστά: οι ελλείψεις προσωπικού κυρίως δυσχεραίνουν το έργο τους, που είναι εξαιρετικά πολύτιμο για τους ανθρώπους που δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε μεγάλα νοσοκομεία.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε το ζήτημα του ασθενοφόρου που έχει παραχωρηθεί με δωρεά εδώ και τρία - τέσσερα χρόνια και βρίσκεται παροπλισμένο. Το ασθενοφόρο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί, προκειμένου να ξεκινήσουν επισκέψεις αγωγής υγείας στα χωριά του Δήμου. Ένα άμεσο πρώτο βήμα, θα είναι η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο, ώστε το Κέντρο Υγείας να αξιοποιηθεί.

Η κυρία Περδικάκη επεσήμανε ότι το προσωπικό έχει διάθεση να προσφέρει και πέρα από τα ωράρια, χρειάζεται όμως βοήθεια από το υπουργείο και από τον Δήμο, καθώς το Κέντρο Υγείας πρέπει να προσλάβει προσωπικό, ώστε να ξαναλειτουργήσει το εργαστήριο αλλά και για να μην φθάνουν στα όριά τους οι εργαζόμενοι. Ο υφυπουργός επεσήμανε ότι η κατάσταση είναι οριακή παντού, καθώς έχει εικόνα από την επικράτεια, και υπογράμμισε ότι το ζήτημα είναι να δοθούν οριστικές λύσεις, ώστε να εξυπηρετούν τους ασθενείς και να μην φτάνουν στα νοσοκομεία, που είναι επιβαρυμένα, αλλά και να εφαρμόσουν προγράμματα πρόληψης. 

Δεν υπάρχουν πια κενά στους οδηγούς ασθενοφόρου

Όπως επεσήμανε η κυρία Περδικάκη, πλέον υπάρχουν πέντε οδηγοί ασθενοφόρου και δεν υπάρχουν κενά. Ωστόσο, η λειτουργία ενός ακόμα ασθενοφόρου είναι απαραίτητη.

Ακόμα, κατά τη συνάντηση ο νέος υφυπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι θα σταθεί και στέκεται δίπλα στους ανθρώπους της Βόρειας Κυνουρίας και θα δοθούν λύσεις. «Θα υπάρξει συνεργασία, θέλουμε την πιο ενεργή εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Κοινό ρεπορτάζ astrosnews.gr, arcadiaportal.gr

 

Video

Σχόλια επισκεπτών

Μετά την επίσκεψη και ενημέρωση στο κέντρο υγείας Αστρους του υφυπουργού υγείας ( κ.Κοντοζαμάνη) του Νέου Δημάρχου (κ.Καμπύλη) απο την Διευθύντρια (κ.Περδικάκη) ο χρόνος θα δείξει πότε θα λειτουργήσει το εγκαταλελειμένο ασθενοφόρο και πότε θα στελεχωθεί το κέντρο υγείας!!!! Βασίλη και Γιώργο ανασκουμπόστε τα μανίκια σας για πολύ δουλειά διότι οι ΑΣΤΡΙΝΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.

Απορώ πως δεν σκόνταψε ο υφυπουργός και ο Δήμαρχος στις λακουβες που υπάρχουν στο Δημοτικό δρόμο και στον προαύλιο χώρο του κέντρου υγείας. Αν δεν τίς φτιάξετε σύντομα τότε το κέντρο υγείας πρέπει να επανδρωθεί απο γιατρό ορθοπαιδικό!!!!!!!!!!

Πραγματικά κολλημένοι με την περιοχή τους!Εδώ λέμε να γίνει κάτι σωστό και λογικό για την περιοχή και εμας μας τρώει από που είμαστε και ποιοι θα βοηθηθούν από το κέντρο υγείας.Για όλους είναι το κέντρο υγείας!

Παιδιά να πούμε την αλήθεια.Για γέλια και για κλάματα είναι οι μικροτοπικισμοί και οι παραγοντισμοί.Τέτοιες συμπεριφορές υπάρχουν σε όλες τις παρατάξεις ,σε όλους τους χώρους δυστυχώς.Το θέμα είναι κάποτε τα νέα παιδιά να απαλαχθούν από τα σύνδρομα του 50 και του 60.Κάποιοι λίγοι ακόμα τα αναμασούν όμως.Για να λέμε την αλήθεια δεν είμαστε οι μόνοι.Παντού στην Ελλάδα υπάρχουν αυτά αλλά ευτυχώς σιγά-σιγά σβήνουν .Κάθε γενιά οφείλει να βελτιώνεται

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio