Επευλαύνουν τα κουνούπια στη Βόρεια Κυνουρία

Τρί, 23/10/2018 - 12:25
Image

Επέλαση κάνουν τα κουνούπια στη Βόρεια Κυνουρία. Έχουμε δεχθεί πολλά παράπονα από κατοίκους του Άστρους, αλλά και ορεινών χωριών, όπως του Πλατάνου, ότι τα κουνούπια αυξάνονται και πληθύνονται.

Πράγμα που διαπιστώσαμε και ιδίοις όμμασι, όταν βρεθήκαμε το Σαββατοκύριακο στη Γιορτή Σύκου και Κάστανου στον Πλάτανο, όπου σε πολλά σημεία του χωριού έπρεπε να κάνεις τον «αυστραλιανό χαιρετισμό» (χαρακτηριστική κίνηση του χεριού μπροστά από το πρόσωπο που κάνουν στην Αυστραλία για να αποφύγουν τα έντομα), προκειμένου να μην... καταπιείς κανένα κουνούπι.

Κάτι οι υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, κάτι οι πλημμύρες που έφερε μαζί του ο «Ζορμπάς» στη Βόρεια Κυνουρία και οι ημέρες με ζέστη που τις ακολούθησαν, βοήθησαν τον πληθυσμό των κουνουπιών στη Βόρεια Κυνουρία να αυξηθεί υπέρμετρα για την εποχή.

Οι κάτοικοι μάς είπαν ότι κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να αποφύγουν τα τσιμπήματα, την ώρα μάλιστα που ο ιός του Δυτικού Νέιλου μετράει θύματα σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σημειωτέον ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και εφέτος έχει δώσει μεγάλη σημασία στο πρόγραμμα κουνουποκτονίας, με έμφαση στους Νομούς όπου πέρυσι είχαμε θύματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι οι πληθυσμοί των αραχνών έχουν αυξηθεί σε όλες τις περιοχές της χώρας όπου έχουν εμφανιστεί περισσότερα κουνούπια από όσα θα περιμέναμε αυτή την εποχή.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio