Εκτεταμένες, σοβαρές καταστροφές στο Οδικό Δίκτυο της Σίταινας (pics)

Tue, 12/02/2019 - 09:07

Εκτεταμένες και σοβαρές είναι οι καταστροφές που επέφεραν οι τελευταίες βροχοπτώσεις στο οδικό δίκτυο της Σίταινας.  Τόσο ο κεντρικός επαρχιακός δρόμος που διασχίζει το χωριό, όσο και ο δρόμος που συνδέει τις δύο συνοικίες, τον  Μαντζανά με τον Γαλατά, έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές  και ο κίνδυνος είναι ορατός τόσο για τους πεζούς, όσο και για τα τροχοφόρα.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό, επίσης, θα πρέπει να θεωρηθεί η μικρή καθίζηση και οι ρωγμές που έχει υποστεί η καμάρα της βρύσης του Λεκάση ( ένα πολιτιστικό μνημείο αιώνων του χωριού μας), επάνω από την οποία διέρχεται ο κεντρικός επαρχιακός δρόμος  και που σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε δεν έχει επισημανθεί ούτε καταγραφεί από τους υπεύθυνους.

Αξίζει να αναφερθεί πως τόσο το γεφύρι όσο και η ενισχυμένη τάφρος σκυροδέματος από τον Λάκκο έως τα ποτάμι καθώς και αρκετά τεχνικά έργα που δημιουργήθηκαν μετά από τις καταστροφές του 2003 προστάτεψαν σε σημαντικό βαθμό το χωριό και  απέτρεψαν χειρότερες καταστάσεις.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίταινας απευθύνει έκκληση προς τους υπεύθυνους φορείς και υπηρεσίες , μετά και την κήρυξη του χωριού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, αφού η όποια καθυστέρηση  θα οδηγήσει στην επέκταση και αύξηση των προβλημάτων.

Εκφράζουμε, τέλος, τη βούλησή μας να προσφέρουμε ως Σύλλογος όποια βοήθεια και συνδρομή μας ζητηθεί, για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των καταστροφών.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίταινας.

 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio