Αντάμωμα της Συμπολιτείας του Πάρνωνα στον Χάραδρο

Πέμ, 08/08/2019 - 11:59
Image

Ο καιρός πλέον πέρασε, ο Δεκαπενταύγουστος πλησιάζει και ο θεσμός για το Αντάμωμα της Συμπολιτείας του Πάρνωνα έφτασε.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χαράδρου είναι στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσει με την σειρά του, το φετινό "Αντάμωμα της Συμπολιτείας του Πάρνωνα".

Το Σάββατο στις 17 Αυγούστου και ώρα 20:30 μ.μ., τα 4 χωριά της Αρκαδίας, της Βόρειας Κυνουρίας, τα 4 χωριά του Πάρνωνα: Χάραδρος, Πλάτανος, Σίταινα και Καστάνιτσα, σε μια εκδήλωση που πλέον απαριθμεί πολλά χρόνια, σε μια εκδήλωση που έγινε θεσμός, θα συναντηθούν στο δημοτικό σχολείο Χαράδρου.

Όπως κάθε χρόνο για να τιμήσουμε τον τόπο μας, παρουσιάζουμε ένα θέμα βασισμένο στην ιστορία, τον πολιτισμό, την παράδοση τα ήθη και έθιμα του τόπου.

Έτσι και φέτος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χαράδρου, θα μιλήσει με την συμμετοχή και των υπόλοιπων χωριών για τον πιο ευεργετικό, θεραπευτικό, χρήσιμο, ζωτικής σημασίας και αρχαίο σπόρο την "Ελιά", που χρόνια δίνει ζωή και ανάπτυξη σε τούτο δω τον τόπο.

Θέμα εκδήλωσης ορίζεται: «Η Ελιά: Ο Πράσινος Χρυσός».

Μέρα σαν κι αυτήν αναβιώνει τον παρελθόν, γλυκιές αναμνήσεις και μνήμες επανέρχονται για τους μεγάλους καθώς την ίδια στιγμή μεταλαμπαδεύονται γνώσεις και εμπειρία στους νεότερους. Μικροί και μεγάλοι γίνονται όλοι το ίδιο! Γέλια, μουσική και χορός θα κατακλύσουν τον χώρο.

Η παρουσία σας καθίσταται απαραίτητη, διότι μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες και δραστηριότητες των Πολιτιστικών Συλλόγων, τα χωριά του Πάρνωνα παραμένουν ζωντανά!

Σκοπός της φετινής εκδήλωσης, πέρα από την εκπαιδευτική του σημασία είναι πρωτίστως να διασκεδάσουμε, να φάμε και να πιούμε.

Θα ακολουθήσει γλέντι με ζωντανή παραδοσιακή μουσική και φαγοπότι!

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαράδρου

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio