Άνοιξη στην Αγία Σοφία (pics)

Σάβ, 21/04/2018 - 21:00
Image

Μαγευτικές ημέρες ζει τούτη την περίοδο, το όμορφο χωριό μας

Ευτυχισμένοι (χωρίς να το ξέρουν) οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοί του, απολαμβάνουν, εν πρώτοις, τον λαμπερό ήλιο πάνω στα ηλιοκαμένα και ζαρωμένα απ΄ το χρόνο πρόσωπά τους.

vsd

Παντού κυριαρχεί, ένας οργασμός χρωμάτων και ευχάριστων συναισθημάτων.

Οι ανθισμένες μαμουκαλιές, οι μέλοι, οι αχλαδιές, τα σπάρτα και τόσα άλλα πολύχρωμα λουλούδια, σε συνδυασμό τις υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες, προκαλούν ευχαρίστηση στην πλάση του Θεού, πρωτίστως σε ζώα, αλλά και ανθρώπους.

Άνοιξη στην ΑγιαΣοφιά και το χωριό άρχισε να «ζουζουνεύει», αποκτώντας καινούργιους «φίλους και επισκέπτες» που κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη, όσο κι αν θέλει να το αποκρύψει, κινούμενος από καθαρή υποκρισία.

nfddfn

Πολύτιμη συντροφιά αποτελούν τα χελιδόνια που άρχισαν να σπαθίζουν με τις φτερούγες τους τον καταγάλανο ουρανό.

Ακόμα, τα μυρμήγκια και οι σαύρες που βγήκαν απ΄ τις φωλιές τους. Οι χελώνες και οι σκαντζόχοιροι που άρχισαν ν΄ αφήνουν εκείνο το χαρακτηριστικό βαθύ αποτύπωμα στα παχύ χορτάρι των χωραφιών και τα κοτσύφια που σφυρίζουν ίσαμε αργά το βράδυ στα ρέματα και τις λαγκαδιές.

fmg

Οι  αυλές των σπιτιών, τα σοκάκια, οι λαγκαδιές και τα απόμακρα χωράφια του χωριού, έχουν βάλλει από τώρα τα γιορτινά τους, για να υποδεχθούν τους πρώτους επισκέπτες του χωριού. Ενοίκους και καλλιεργητές χωραφιών, που σφύζουν από ευχάριστα συναισθήματα.

Φύση και άνθρωποι, απολαμβάνουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, προσπαθούν να βάλλουν μια τάξη, ώστε να υποδεχθούν το όμορφο καλοκαιράκι, που εφέτος φαίνεται πως θα έλθει γρηγορότερα.

fb

Πηγή: agiasofiablog.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio