Πανθυρεατικός - Λεωνίδιο: Το El Clasico της Κυνουρίας (vid)

Τετ, 11/12/2019 - 10:37
Image

Ένα από το πιο σημαντικά Αρκαδικά ντέρμπι στο τοπικό μας πρωτάθλημα είναι αυτό ανάμεσα στον Πανθυρεατικό και το Λεωνίδιο η αλλιώς το ξεχωριστό El Classico της Κυνουρίας όπως λέμε στον νομό μας.

Τα παιχνίδια των δύηο αυτών ομάδων παραδοσιακά έχουν την δική τους γοητεία και μια ιδιαίτερη άιγλη που τα ακολουθεί από το παρελθόνως συνέχεια από το παρών για το μέλλον με κύριο στοιχείο τους την άγρια ποδοσφαιρική ομορφιά και την δίψα του καθενός ξεχωριστά για την νίκη.

Πανθυρεατικός και Λεωνίδιο είναι σαφές ότι όπου και αν έχουν βρεθεί σε όποια διοργάνωση (πρωτάθλημα και κύπελλο) έχουν κοντραριστεί τα παιχνίδια τους έχουν πάντα τεράστιο ενδιαφέρον, είναι ντέρμπι και έχουν να μας χαρίσουν πάντα στιγμές με την δική τους αξία.

Όπως και πέρσι έτσι και αυτή την σεζόν οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για την 11η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Α' Αρκαδίας στο Άστρος σε ένα πραγματικά μοναδικό ποδοσφαιρικό de ja vu.

Σχεδόν 11 μήνες πριν ο Πανθυρεατικός κέρδιζε με 2-0 το Λεωνίδιο στο γήπεδο του Άστρους και το υποχρεώνε στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα με τους κιτρινόμαυρους της Βόρειας Κυνουρίας να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη.

Το Σαββατιάτικο (14/12) ντέρμπι που θα πραγματοποιηθεί μάλιστα σε απογευματινή ώρα και πιο συγκεκριμενα στις 17:30 βρίσκει τις δύο αυτές ομάδες ισόβαθμές στους 20 βαθμούς και την 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α' Αρκαδίας στο πιο συναρπαστικό πρωτάθληα των τελευταίων ετών με την σημασία αυτού του ντέρμπι και σε βαθμολογικό επίπεδο να είναι τεράστια.

Στον τομέα των αριθμών ο Πανθυρεατικός μετράει 18 γκολ ενεργητικό και 8 παθητικό μετρώντας μόνο νίκες στην έδρα του καθώς σε 5 παιχνίδια στο Άστρος έχει το απόλυτο και το εντυπωσιακό να έχει βάλει 15 γκολ και να έχει δεχθεί μόλις 3 κάτι που μεταφράζεται σε 15 από τους 20 συνολικά βαθμούς για τους κιτρινόμαυρους να είναι στο σπίτι τους.

Από την πλευρά του το Λεωνίδιο έχει 16 γκολ ενεργητικό και 12 παθητικό ενώ εκτός έδρας μετράει 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα έχοντας πετύχει 7 τέρματα μακριά από το γήπεδο αλλά έχοντας δεχθεί κιόλας επίσης 7 τέρματα σε ένα εξαιρετικά ισορροπημένο αγωνιστικό πρώσοπο.

Δείτε μερικά από τα πιο δυνατά παιχνίδια του Πανθυρεατικού με το Λεωνίδιο από τα προηγούμενα χρόνια.

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio