Espresso με θέα το απέραντο γαλάζιο στο Flocas by the Sea στο Άστρος

Δευ, 30/04/2018 - 11:10
Image

Kαλοκαίρι στην Αρκαδία σημαίνει Βόρεια Κυνουρία και Άστρος. Έτσι λοιπόν επισκεφθήκαμε έναν πολύ όμορφο και ξεχωριστό χώρο και είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε έναν παγωμένο εσπρέσο στο Flocas by the Sea με θέα τα γαλανά νερά και να συνομιλήσουμε με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, Δημήτρη Αδάμη.

Ο Δημήτρης και αδερφός του Γιάννης δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην περιοχή του Άστρους και το Flocas by the Sea ανοίγει για μία ακόμα χρονιά τις πόρτες του και  υπόσχεται όμορφες καλοκαιρινές στιγμές στους επισκέπτες του.

Είχαμε τη χαρά, λοιπόν, να συνομιλήσουμε με τον Δημήτρη Αδάμη για το τι σημαίνει καλοκαίρι στη Βόρεια Κυνουρία. Ο κ. Αδάμης μοιρστηκε μαζί μας τις απόψεις του σχετικά με την άνοδο της περιοχής τα τελευταία χρόνια, ενώ μέρος της συζήτησης ήταν και τα αθλητικά, μιας και είναι ποδοσφαιριστής του Πανθυρεατικού με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας και την άνοδο στην Γ' Εθνική.

Δημήτρη, μίλησέ μας για την κατάκτηση του τίτλου της Α' Αρκαδίας με τον Πανθυρεατικό

Η εφετινή χρονιά ξεκίνησε με τον Πανθυρεατικό να είναι αρχικά το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Κάναμε ένα πολύ καλό και δυνατό ξεκίνημα, θέτοντας τις βάσεις από την αρχή της σεζόν, όπου με τις συνεχόμενες νίκες μας καταφέραμε να εδραιωθούμε στην κορυφή. Η διαφορά αυτή μας έδωσε τη δυνατότητα να ανοίξει το ροτέισον, να μπουν νέα παιδιά και να πάρουν παιχνίδια και εμπειρίες. Το γεγονός αυτό έβγαλε λίγο την ομάδα από τον αγωνιστικό της ρυθμό, αλλά και πάλι είχαμε ένα καλό πλεονέκτημα. Στη συνέχεια, όταν νιώσαμε να απειλούμαστε λίγο από τον Ερμή, δείξαμε χαρακτήρα, κερδίσαμε και το μεταξύ μας ντέρμπι και κάπως έτσι ήρθε και πάλι ο τίτλος του πρωταθλητή στον Πανθυρεατικό. Ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά που τα είχε όλα. Είχε χαρές, είχε στιγμές στενοχώριας, είχε χαμόγελα. Έτσι είναι σε κάθε οικογένεια, έτσι είναι και στον Πανθυρεατικό. Στην ομάδα υπάρχουν πολλές προσωπικότητες και αυτό βοηθάει στη διαχείριση στιγμών είτε καλών είτε και αρνητικών.

Θεωρείς ότι ήρθε η στιγμή ο Πανθυρεατικός να εκπροσωπήσει τη Βόρεια Κυνουρία στην Γ' Εθνική;

Νομίζω ναι, ήρθε η στιγμή η ομάδα να επιστρέψει και πάλι στις Εθνικές κατηγορίες. Αυτό είναι κάτι που όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε για να μπορέσει η ομάδα να παίξει στην Γ' Εθνική. Πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι που εκτός από το ιστορικό γεγονός για τον ίδιο τον Πανθυρεατικό, θα βοηθήσει πολύ και την τοπική κοινωνία της Βόρειας Κυνουρίας και παράλληλα θα δώσει νέα κίνητρα στα παιδιά της περιοχής που παίζουν ποδόσφαιρο δίνοντάς τους μια έξτρα ώθηση να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Υπάρχουν πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές με ταλέντο στην περιοχή και επίσης παιδιά με εμπειρίες που μπορούν να συμβάλλουν έτσι ώστε η ομάδα να είναι ανταγωνιστική σε μια τέτοια πρόκληση.

Ποια είναι η στιγμή από το πρωτάθλημα που τελείωσε που είναι η πιο έντονη και την θυμάσαι;

Σίγουρα υπήρξαν πολλές στιγμές που κρατάω και θα θυμάμαι. Ωστόσο η πιο χαρακτηριστική και έντονη στιγμή είναι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή στον αγώνα με τον Ερμή, όπου με τη νίκη μας εξασφαλίσαμε το πρωτάθλημα. Ξεχωρίζω μέσα από όλη την χρονιά αυτή τη στιγμή γιατί έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για εμένα. Είναι πολλά συναισθήματα μαζί ανακατεμένα και η επιβράβευση του κόπου και της προσπάθειας που έγινε όλη τη χρονιά. Όλη η ομάδα έγινε ένα και μέσα σε λίγα λεπτά μια σειρά από εικόνες από το εφετινό ποδοσφαιρικό μου ταξίδι με τον Πανθυρεατικό πέρασε μπροστά από τα μάτια μου.

Εκτός από το ποδόσφαιρο, δραστηριοποιήσαι και επιχειρηματικά στην περιοχή του Άστρους...

Εγώ και ο αδερφός μου ο Γιάννης εργαζόμασταν στην Αθήνα παλιότερα και κατεβαίναμε στο Άστρος για να παίξουμε ποδόσφαιρο στον Πανθυρεατικό και σε άλλες ομάδες. Πήραμε την απόφαση να φύγουμε από την Αθήνα γιατί αγαπάμε αυτή την περιοχή και θέλαμε να κάνουμε κάτι που θα μας επέτρεπε να μείνουμε εδώ. Έτσι λοιπόν έχουμε ανοίξει δύο μαγαζιά (Άρωμα café  και Flocas Sea beach coffe-bar) συνδυάζοντας τα επαγγελματικά μας με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο.Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να ζούμε, να αθλούμαστε αλλά και να εργαζόμαστε σε ένα τόσο όμορφο μέρος όπως είναι η περιοχή της Βόρειας Κυνουρίας και το Άστρος.

Δεδομένου της πολύ καλής περυσινής τουριστικής χρονιάς ως επαγγελματίας, τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που έκανε και πάλι τον κόσμο να προτιμήσει το Άστρος και την Κυνουρία για τις καλοκαιρινές του διακοπές;

Κατ' αρχάς το Άστρος και ευρύτερα η Βόρειος Κυνουρία είναι μια εκπληκτική περιοχή με πολλές ομορφιές για κάποιον που θέλει να την επισκεφθεί, δίνοντάς του τη δυνατότητα να περάσει όμορφες καλοκαιρινές διακοπές. Υπάρχουν πολύ όμορφες παραλίες που μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου και τον ήλιο. Νομίζω ένα από τα κομβικά σημεία που βοήθησε είναι η βελτίωση του οδικού δικτύου με την Τρίπολη. Αυτό έχει και άλλες προεκτάσεις, μιας και κόσμος από άλλους νομούς μπορεί να επιλέξει με περισσότερη ευκολία την περιοχή μας για το καλοκαίρι.  Σε συνδυασμό με τον δρόμο Άστρος-Τρίπολη ο κόσμος που ήρθε εδώ αύξησε τα κίνητρα επενδύσεων στους επιχειρηματίες για ακόμα καλύτερες εγκαταστάσεις και έτσι ο τουρίστας που θα επισκεφθεί την περιοχή έχει τη δυνατότητα πολλών και ποιοτικών επιλογών για να κάνει τις διακοπές του. Θεωρώ ότι χρόνο με τον χρόνο το Άστρος και η περιοχή θα αναβαθμίζεται και θα γίνεται ένας από τους πρώτους καλοκαιρινούς προορισμούς ευρύτερα για την περιφέρειά μας.

Υπάρχουν πράγματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις και χρίζουν ίσως ακόμα μεγαλύτερης βελτίωσης για το εφετινό καλοκαίρι;

Σίγουρα όταν μιλάμε για μια τουριστική περιοχή όπως είναι το Άστρος υπάρχουν πράγματα που μπορούν να βελτιωθούν. Νομίζω ότι τηρουμένων των οικονομικών αναλογιών της εποχής μας, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια και τα αποτελέσματα φαίνονται με τον καιρό. Ήδη η περιοχή έχει ανεβεί τουριστικά και αυτό είναι ένα στοιχείο που φανερώνει πως όλοι μαζί κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Είμαι της άποψης πως με εποικοδομητικό διάλογο και καλή πρόθεση από όλες τις πλευρές θα προκύψουν οι λύσεις που θα βελτιώσουν ακόμα πιο πολύ την τουριστική περίοδο για την περιοχή μας.

Βρισκόμαστε σε ένα πολύ όμορφο χώρο, στο Flocas by the Sea, που για ένα ακόμα καλοκαίρι είναι εδώ. Μίλησέ μας για την επιχείρησή σου.

Οι υποχρεώσεις μας με το ποδόσφαιρο ολοκληρώθηκαν και πλέον είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τον κόσμο που θα επιλέξει αυτή την παραλία για να απολαύσει το μπάνιο του. Εκτός από τα υπέροχα νερά και το κολύμπι εδώ, κάποιος μπορεί να ασχοληθεί και με αθλοπαιδιές όπως είναι το beach βόλεϊ και οι ρακέτες. Επίσης το Flocas by the Sea παρέχει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν καφέ, κρύα ροφήματα, ποτά, μοναδικά κοκτέιλ και φαγητό. Το καλοκαίρι πέραν των άλλων είναι και διασκέδαση και εδώ σε αυτόν τον χώρο μπορεί ο επισκέπτης να ευχαριστηθεί τα γαλάζια νερά της θάλασσας και να περάσει πολύ όμορφα.

Αντώνης Χρονάκης

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio