Μετανάστης από τον Κοσμά Κυνουρίας απέκτησε «επίσημη μέρα» σε πόλη της Αμερικής

Δευ, 16/09/2019 - 09:49
Image

Ένας μετανάστης από τον Κοσμά, ο Νεκτάριος Ρόρρης, μετά από 70 χρόνια, αποκτά ως αναγνώριση της προσφοράς του στην πόλη που μετανάστευσε επίσημη μέρα, με υπογραφή του δημάρχου της πόλης.

Ο δήμαρχος του Burlington με επίσημη διακήρυξή του ανακήρυξε την 14η Σεπτεμβρίου, την ημέρα που ο Νεκτάριος γιόρτασε τα 80στα του γενέθλια, ως "NECTAR RORRIS DAY" (Ημέρα Νεκταρίου Ρόρρη).

Ο ανιψιός του αναφέρει:

"Την αγάπη μου για το Βερμόντ λίγο πολύ οι περισσότεροι τη γνωρίζουν. Είναι η πολιτεία της Αμερικής στην οποία κατέληξε ο θείος μου-παιδί τότε- Νεκτάριος Ρόρρης πριν σχεδόν 70 χρόνια σαν μετανάστης.
Όταν πήγα για πρώτη φορά πριν καμμιά 20αριά χρόνια, είχα εντυπωσιαστεί με την αναγνωρισιμότητα του στην πόλη του.
Όταν δε πριν λίγα χρόνια, σε ένα βιβλιοπωλείο στην Αθήνα, ξεφυλλίζοντας τον καλύτερο ταξιδιωτικό οδηγό του κόσμου για την Αμερική-τον Lonely Planet φυσικά- διάβασα σαν ένα απ τα προτεινόμενα σημεία της πόλης, το εστιατόριο του θείου μου, συγκινήθηκα.

Σήμερα όμως ανατρίχιασα.
Χτες, μία μέρα πριν τα 80α γενέθλια του, ο δήμαρχος της πόλης του Burlington, αποφάσισε να ανακυρήξει την 14η Σεπτεμβρίου "ΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΡΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΡΟΡΡΗ", για την προσφορά του στην πόλη του Burlington και την κοινωνία της.
Επίσημη μέρα μιας πόλης της Αμερικής, στο όνομα ενός αμούστακου παιδιού απ´τον Κοσμά Αρκαδίας.

Δεν έχω λόγια.."

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio