Η φώκια που έκλεψε την παράσταση στο Παράλιο Άστρος (vid)

Παρ, 13/09/2019 - 10:30
Image

Την εμφάνιση της έκανε μια φώκια στα νερά του Παραλίου Άστρους.

Η μεσογειακή φώκια, Monachus monachus, με τις βουτιές της ξετρέλανε τους Γάλλους τουρίστες που έτυχε να βρεθούν στο νησί του Παραλίου Άστρους κοντά στον φάρο.

Όπως μας ανέφεραν αναγνώστες η φώκια βουτούσε και στριφογύρισε προκαλώντας αναφωνήματα έκπληξης και χαράς στους τουρίστες που παρακολουθούσαν το «χορευτικό» πρόγραμμα της φώκιας.

Η μεσογειακή φώκια, Monachus monachus, ζεί στα νερά της Αρκαδίας είναι δεν είναι απλώς και μόνο ένα ακόμη είδος του θαλάσσιου περιβάλλοντος αλλά ένα αναπόσπαστο κομμάτι του χθες, του σήμερα και του αύριο των ελληνικών θαλασσών και της Μεσογείου. Στην Ελλάδα μάλιστα, ζει και αναπαράγεται ο μισός περίπου παγκόσμιος πληθυσμός της, δηλαδή 250 με 300 άτομα.

Δείτε ΕΔΩ πληροφορίες από  το Εθνικό Δίκτυο Διάσωσης και Συλλογής

Ευχαριστούμε την αναγνώστρια Evaggelia Daliani για το βίντεο

Video

Σχόλια επισκεπτών

Εφιστώ την προσοχή όλων, η Φώκια είναι από τα λίγα μεγάλα θηλαστικά που ζουν στην Ελλάδα, έχουν παρόμοια νοημοσύνη με τους σκύλους. Συναντάτε σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στο Ιόνιο, δεν είναι φιλική με τον άνθρωπο και μάλιστα γίνετε ιδιαίτερα επιθετική κατά την αναπαραγωγική περίοδο Σεπτέμβρη-Οκτώβρη και φυσικά όταν την προσεγγίσεις την στιγμή που προσπαθεί να σκοτώσει το θήραμά της για διατροφικούς λόγους. Στον Αργολικό κόλπο υπάρχουν πολλές διότι βρίσκουν καταφύγιο από τους θηρευτές τους τους καρχαρίες.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio