Γιάννης Πάιδας: Πρωταρχικό ζήτημα της ΑΔΕΔΥ η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού (vid)

Fri, 15/03/2019 - 18:54

Ο κ. Γιάννης Πάιδας, πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, βρέθηκε στην Τρίπολη, όπου και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για τα ζητήματα που απασχολούν το συνδικαλιστικό κίνημα, προτάσσοντας την αποκατάσταση του 13ο και τον 14ο μισθού ως πρωταρχική διακδίκηση.

Ο κ. Πάιδας συναντήθηκε με τον κ. Μαρκόπουλο, προκειμένου να συζητηθούν σημαντικά δημοσιοϋπαλληλικά θέματα. Στην αρχή ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας Κώστας Μαρκόπουλος καλωσόρισε τον κ. Πάιδα και του ευχήθηκε καλούς αγώνες, επισημαίνοντας ότι θα είναι πάντα αργός σε όποιες διεκδικήσεις.

«Για την ΑΔΕΔΥ πρωτεύον θέμα είναι η διεκδίκηση του 13 και 14, καθώς η χώρα έχει μπει σε μια κανονικότητα, όπως η κυβέρνηση υποστηρίζει», τόνισε ο κ. Πάιδας.

Πρώτος στόχος είναι η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί λύση η χορήγηση επιδομάτων

Πρέπει να υπάρξει μια πολιτική απόφαση για το ζήτημα αφού υπάρχουν χιλιάδες εκατοντάδες υπάλληλοι που έχουν καταθέσει αγωγές και διεκδικούν αναδρομικά τα όσα τους οφείλονται.

Μία ακόμα διεκδίκηση της ΑΔΕΔΥ είναι η επανανομοθέτηση τους 13ου και 14ου μισθού ο οποίος από την 1-1-13 έχει κοπεί οριστικά.

Το θέμα των προσλήψεων και την υποστελέχωσης βρίσκεται διαχρονικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με την ΑΔΕΔΥ να ζητεί μόνιμους διορισμούς, ιδιαίτερα στην Υγεία και στην Παιδεία.

Μεταξύ των άλλων αιτημάτων, είναι και η διεκδίκηση  των  βαρέων και ανθυγιεινών τα οποία πρέπει να αποδοθούν στους εργαζόμενους, επεσήμανε ο κ. Πάιδας.

Πηγή: arcadiaportal.gr

Video

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio