Δεύτερη μέρα σε συναγερμό η Αρκαδία - Νέα απαγόρευση κυκλοφορίας

Σάβ, 10/08/2019 - 19:42
Image

Ανακοίνωση απαγόρευσης μετακίνησης σε δάση και άλση από τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Β. Γιαννακούρα για την πρόληψη των πυρκαγιών την Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε, σήμερα Σάββατο 10 Αυγούστου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για αύριο Κυριακή 11 Αυγούστου 2019, σε όλη την Αρκαδία προβλέπεται ακραίος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς , κατάσταση συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5).

Λόγω των ανωτέρω: Καλούνται οι κάτοικοι και οι εκδρομείς να μη μετακινηθούν καθ’ όλο το 24ωρο της αυριανής ημέρας, (Κυριακή 11 Αυγούστου 2019) σε δάση, περιαστικά άλση και ευπαθείς περιοχές της Π. Ε Αρκαδίας. Στην απαγόρευση δεν περιλαμβάνεται η κυκλοφορία των οχημάτων επί των εθνικών, επαρχιακών και κύριων δημοτικών οδικών δικτύων που συνδέουν τους οικισμούς που γειτνιάζουν με τις παραπάνω περιπτώσεις.

Οι δε μετακινήσεις των κατοίκων και όσων δραστηριοποιούνται στις παραπάνω περιοχές να περιορίζονται στις άκρως απαραίτητες. Τα εξουσιοδοτημένα, κατά τις κείμενες διατάξεις, όργανα θα διενεργούν σχετικούς ελέγχους.

Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις 458 του Ποινικού Κώδικα. Παράλληλα συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199, αφού η άμεση παρέμβαση είναι βασικός παράγοντας για την μη εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας θα βρίσκονται σε επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας

Βαγγέλης Γιαννακούρας

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio