Απειλούνται από εμπρηστή τα Κάτω Δολιανά – Τρεις πυρκαγιές σε λίγες ώρες

Τρί, 23/07/2019 - 11:39
Image

 Στο «μάτι» φαίνεται να έχει βάλει κάποιος τα Κάτω Δολιανά αφού μέσα σε λίγες ώρες στην περιοχή έχουν εκδηλωθεί 3 εστίες πυρκαγιών.

Η πρώτη εστία δημιουργήθηκε σε πευκοδάσος λίγο έξω από το χωριό την Κυριακή 21 Ιουλίου το βράδυ. Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν σωτήρια καθώς κατάφερε γρήγορα να περιορίσει την φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Π.Υ Τρίπολης και του διοικητή κ. Κολυβήρα η εστία βρισκόταν στην θέση «Πεύκα» κοντά στο χωριό σε μία δύσβατη περιοχή, σε ένα ρέμα συγκεκριμένα.

Λίγες ώρες μετά την Δευτέρα 22 Ιουλίου στη 13:00 εκδηλώθηκαν σε δύο εστίες  αυτή την φορά πυρκαγιές σε απόσταση μεταξύ τους περίπου 100 μέτρων.

Στο σημείο έσπευσαν 12 οχήματα με 24 άντρες, επίσης 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 1 υδροφόρα του δήμου καθώς και 4 Pejetel και κατάφεραν μέσα σε περίπου 2 ώρες να θέσουν υπό μερικό έλεγχο την πυρκαγιά πριν αυτή να καταφέρει να «απειλήσει» το χωριό.

Να σημειώσουμε ότι στο σημείο παραμένουν σε επιφυλακή οχήματα της πυροσβεστικής.

Ο απολογισμός της πυρκαγιάς αναφέρει ότι κάηκαν 4 στρέμματα, 2 δασική έκταση και 2 αγροτική έκταση και συγκεκριμένα ελαιόδεντρα.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το ανακριτικό τμήμα, αλλά να σημειώσουμε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιο ανθρώπινο χέρι έχει βάλει τις φωτιές.

Για να διευκολυνθεί το έργο της Πυροσβεστικής παρακαλείτε αν κάποιος έχει παρατηρήσει κάποια ύποπτη κίνηση , κάποιο μοτοσυκλέτα ή κάποια άτομα να κινούνται σε αυτές τις περιοχές να επικοινωνήσουν άμεσα με την πυροσβεστική για να βάλουν ένα τέλος στις προθέσεις του δράστη.

Έφη Καστραντά

Πηγή: arcadiaportal.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio