Αρκαδία: Εξετάσεις για την απόκτηση αδειών χειριστή μηχανημάτων έργου

Από τη Δ/νση Ανάπτυξης Π.Ε. Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις (θεωρητικού και πρακτικού μέρος) για την απόκτηση αδειών χειριστή μηχανημάτων έργου, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Α. ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Τη Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις για προσλήψεις στα Δασαρχεία στην Αρκαδία

Την ερχόμενη Δευτέρα 21 Μαΐου ξεκινούν και ώρα 10:00 ξεκινούν οι αιτήσεις για τις 5.066 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ που αφορούν τα δασαρχεία  της χώρας για την κάλυψη των αναγκών της αντιπυρικής προστασίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Δωρεάν πλατφόρμα τηλε-εκπαίδευσης για τους αγρότες της Αρκαδίας

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας ενημερώνει τους αγρότες και τους επαγγελματίες του αγροδιατροφικού χώρου, ότι στον ιστότοπο http://future-farmer.eu/. υπάρχει δωρεάν πλατφόρμα τηλε-εκπαίδευσης για τα παρακάτω θέματα:

Παραδοσιακό αλώνισμα και χορός την πρώτη ημέρα της Γιορτής Μάη και Κερασιού στον Πλάτανο (pics)

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Πλατάνου Κυνουρίας διοργάνωσε και φέτος τη Γιορτή Μάη και Κερασιού στο μικρό μαγικό χωριό των νερών και των ερώτων το διήμερο 19 και 20 Μαΐου. Πλήθος επισκεπτών βρέθηκε στο καταπράσινο χωριό στους πρόποδες του Πάρνωνα το Σάββατο, πρώτη ημέρα της γιορτής.

Ημερίδα για την πολιτιστική κληρονομιά της Αρκαδίας (pics)

Την Κυριακή, 6 Μαΐου 2018, στην κατάμεστη αίθουσά της της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος και η Eφορεία Aρχαιοτήτων νομού Αρκαδίας, αποβλέποντας:

Πανελλήνιες 2018: Η προκήρυξη για τις Αστυνομικές Σχολές

Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΛ.ΑΣ ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων καθορίζεται σε διακόσιους πενήντα (250) και εκείνων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών σε σαράντα (40).

Εκλογές Πανελληνίου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών - Μόνη υποψήφια από την Αρκαδία η Νίκη Δικαίου

Την Κυριακή 20 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εκλογές του πανελληνίου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών. Για το Περιφερειακό τμήμα Αρκαδίας- Αργολίδας η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στο Επιμελητήριο Αργολίδας από τις 08:00 π.μ έως τις 20:00 μ.μ..

Πρόγραμμα εορτασμού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άστρους

Την Κυριακή 20 Μαΐου και ώρα 7:00 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' Αρτοκλασίας και8 Θείου Κηρύγματος.

Την Δευτέρα 21 Μαΐου και ώρα 7:00 π.μ θα τελεστεί Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.