Στην κουζίνα της Βιβής: Xταπόδι στην λαδόκολλα

Δευ, 05/03/2018 - 15:05
Image

Το πιο αγαπημένο μας σαρακοστιανό πιάτο.

Το χταπόδι είναι από τα πιο υγιεινά θαλασσινά (έχει λιγότερη χοληστερίνη απ’ όλα τα υπόλοιπα) και έτσι το συνηθίζουμε πολύ όταν νηστεύουμε. Μαγειρεμένο μ’ αυτόν τον τρόπο είναι το πιο αγαπημένο μας σαρακοστιανό.

Υλικά:

1 χταπόδι

1 φύλλο δάφνης

2-3 κόκκους

Πιπέρι

1 ή 2 σκελίδες Σκόρδο

Ξύδι

1 ποτήρι κρασί ροζέ ή λευκό

1 κόκκο μπαχάρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζω και πλένω το χταπόδι, το βάζω στην κατσαρόλα μαζί με ένα φύλλο δάφνης και 2-3 κόκκους πιπέρι λίγο ξύδι η ένα ποτήρι κρασί ροζέ η λευκό, χωρίς νερό

Δεν προσθέτουμε αλάτι στο χταπόδι γιατί το έχει αλατίσει η θάλασσα.

Σκεπάζω και το αφήνω σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 30 λεπτά, έτσι ώστε το χταπόδι να αρχίζει να βγάζει τα δικά του υγρά.

Στρώνω την λαδόκολλα διπλή, και βάζω τα πλοκάμια επάνω.

Στη συνέχεια βάζω μία ή δύο σκελίδες σκόρδο, λίγες σταγόνες ξύδι, μια δυο κουταλιές ζουμάκι, δυο φύλλα δάφνης, λίγο ελαιόλαδο,λίγους κόκκους πιπέρι ,και ένα κόκκο μπαχάρι.

Τέλος τυλίγω καλά την λαδόκολλα (εάν θέλετε την δένετε με σπάγκο) , και το βάζω στο ταψί στο φούρνο στους 170οC περίπου για 1 ώρα.

Ενδιάμεσα το πατάτε επάνω από την λαδόκολλα για να καταλάβετε εάν έχει μαλακώσει.

Καλή σας επιτυχία!

Φωτογραφία: Στην κουζίνα της Βιβής

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio