Στην κουζίνα της Βιβής: Τραχανάς (pics)
Παραδοσιακή ελληνική συνταγή είναι ο τραχανάς, ιδανικός για τον χειμώνα και το κρύο.
Η παρακάτω συνταγή είναι για 4 άτομα και τρώτε το πολύ σε 20 λεπτά.
Σήμερα θα φτιάξουμε τραχανά ξινό και γλυκό.
Υλικά:
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρέσκο βούτυρο
Καυτερό κόκκινο πιπέρι
Μανιτάρια
Πιπεριές
Κρεμμύδια
Γιαούρτι
Εκτέλεση:
Βάζουμε 4 φλιτζάνια νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε τον τραχανά σε σιγανή φωτιά.
Αν θέλουμε να είναι πιο νερουλή η σούπα, προσθέτουμε κι άλλο ένα ποτήρι.
Όταν το νερό βράσει, ρίχνουμε τον τραχανά, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει στο κάτω μέρος της κατσαρόλας.
Δεν σταματάμε να ανακατεύουμε.
Σε 15 λεπτά, η σούπα μας με τον τραχανά θα αρχίσει να χυλώνει.
Στο τέλος προσθέτουμε στο πιάτο μας τα υπόλοιπα υλικά και πόσα θα βάλετε... εξαρτάται από σας.
Καλό μεσημέρι στην παρέα μου!
Προσθήκη νέου σχολίου