Στην κουζίνα της Βιβής: Σιμιγδαλένιος Χαλβάς

Παρ, 02/03/2018 - 12:12
Image

 

Υλικά:

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο ,

1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό ,

1 ½  ποτήρι ζάχαρη ,

2 ποτήρια νερό και λίγα καρύδια (εάν θέλετε)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα

Βάζουμε λάδι στην κατσαρόλα και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το σιμιγδάλι.

Στη συνέχεια όταν  πάρει το χρώμα που επιθυμούμε, παίρνουμε μια  κουτάλα, και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι. Προσοχή, γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ! Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλήσει από τον πάτο της κατσαρόλας.

Στο τέλος  προσθέτουμε τα καρύδια ή σταφίδες

Έτοιμος ο χαλβάς για να συνοδέψει το καφεδάκι σας

Καλή σας επιτυχία !

Η φωτογραφία ανήκει στην Κουζίνα της Βιβης !

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio