Ένα σύγχρονο μπαρμπέρικο το Gentlemen’s Club στο Άστρος (pics)

Σάβ, 30/12/2017 - 13:35
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Ο μπαρμπέρης (από τη λατινική barba, "γενειάδα") ήταν βοηθός του κουρέα και ασχολούνταν κυρίως με το κόψιμο των μαλλιών και το ξύρισμα των πελατών.

Προφανώς εξελίχτηκε από την βοηθητική εργασία, αφού ο μπαρμπέρης με την πάροδο του χρόνου, και ανάλογα με τις ικανότητες του καθενός ήταν σε θέση να κάνει εκτός αυτού και άλλες δουλειές.

Ο κουρέας και ο μπαρμπέρης είχαν ως επί το πλείστον ανδρική πελατεία.

Τα χρόνια εκείνα δεν υπήρχε ο αφρός ξυρίσματος, αλλά το παραδοσιακό σαπούνι όπου δημιουργούσε τη σαπουνάδα και είχαν την αρωματική πούδρα για πασπάλισμα του σβέρκου.

Επίσης δεν υπήρχε λακ, αλλά το μπριλ γκημ για το συγκράτημα των μαλλιών. Στον τοίχο ήταν κρεμασμένη η νιφτήρα και από κάτω η λεκάνη για να κρατάει τα μοσχομυρισμένα από τις πούδρες βρώμικα νερά. Όταν άδειαζε η λεκάνη στο πεζοδρόμιο, μοσχοβολούσε ο τόπος.

Τα παλιά χρόνια ο μπαρμπέρης ήταν υπαίθριο επάγγελμα. Εντόπιζαν ένα καλό μέρος όπου δε φυσούσε, έστηναν την πολυθρόνα και δούλευαν εκεί.

Αργότερα στεγάστηκαν στα καφενεία, μιας και τα κουρεία ήταν ταυτόχρονα και στέκια. Μαζευόντουσαν εκεί οι άντρες, κουβέντιαζαν και διάβαζαν εφημερίδα, εκφράζοντας τις ανησυχίες του κοινού και εμπλέκοντας τους πολίτες σε συζητήσεις για σύγχρονα ζητήματα.

Είχαν επίσης επιρροή στη διαμόρφωση της ανδρικής ταυτότητας.

Μπορεί η έννοια μπαρμπέρης να ακούγεται ως κάτι από τα παλιά, όμως ο σύγχρονος μπαρμπέρης είναι μια πραγματικότητα και χωρίς υπερβολή είναι μια ανθρώπινη ανάγκη.

Ένα τέτοιο μπαρμπέρικο βρίσκεται μέσα στο Άστρος Κυνουρίας, λίγα βήματα από την κεντρική πλατεία, και αποτελεί προορισμό για κάθε άντρα που θέλει να περιποιείται τον εαυτό του με γούστο και άποψη.

Ο ανθρώπινος καλλωπισμός της κόμης προοδεύει προς το καλύτερο.

Είναι μια μοντέρνα εκδοχή του παλιού καλού μπαρμπέρη, που περιποιείται τον άνδρα και τον κάνει να νιώθει όμορφα,

Το μαγαζί αυτό θυμίζει ένα παραδοσιακό μπαρμπέρικο με άρωμα Ανατολής.

Επίσης είναι ένα σύγχρονο μπαρμπέρικο αποκλειστικά για άνδρες και το σημείο συνάντησης τους, γι αυτό και λέγεται Gentlemen’s Club.

Μόλις μπείτε θα νιώσετε πως είναι ο πιο stylish χώρος που θα μπορούσατε να επιλέξετε, σίγουρα αυτό θα σκεφτείτε μόλις το επισκεφτείτε.

Συνθέτει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το vintage με τη μοντέρνα αισθητική.

Τι θα απολαύσετε; Κλασικό κουρείο που ειδικεύεται σε παραδοσιακά αντρικά κουρέματα και ξυρίσματα.

Ο Παύλος θα σας βοηθήσει αν δεν έχετε καταλήξει να βρείτε το δικό σας στυλ. Τα προϊόντα του είναι εξαιρετικά.

Το  Gentlemen’s Club  είναι το πρώτο σύγχρονο αντρικό κομμωτήριο μέσα στο Άστρος κι εξυπηρετεί τις ανάγκες του άντρα του σήμερα.

Πού ξέρετε ίσως γίνει το δικό σας αγαπημένο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio