Έκοψαν την πίτα τους και τίμησαν τον εκδότη Κ. Καλύβα οι Αρκάδες του Ιλίου (pics)

Δευ, 15/01/2018 - 20:24
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης και προσεκτικά οργανωμένης εκδήλωσης, όπως αυτές που συνηθίζει να πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του για το 2018 το βράδυ της Κυριακής, ο Σύλλογος Αρκάδων Ιλίου «Οι Προσέληνοι». Στην κατάμεστη αίθουσα του δημαρχείου Ιλίου, το δραστήριο ΔΣ του αρκαδικού συλλόγου, μαζί με την κοπή της βασιλόπιτας είχε οργανώσει σε συνεργασία με τον Δήμο Ιλίου, την τιμητική βράβευση του εκδότη της εφημερίδας «Γορτυνία», Κώστα Καλύβα αλλά και ιδιαίτερα ποιοτική μουσικο-χορευτική παρέμβαση, αυθεντικών ήχων και χορών της Αρκαδίας. Ο διακεκριμένος και βραβευμένος για την δράση του (από το ίδρυμα Μπότση και την Ακαδημία Αθηνών) δημοσιογράφος και εκδότης, περιστοιχισμένος από μέλη της οικογένειας του, την κόρη του Πέννυ Καλύβα εκδότρια πλέον της «Γορτυνίας», την θρησκευτική και πολιτική ηγεσία της Γορτυνίας καθώς και πολυάριθμους φίλους και συνοδοιπόρους στο πολυετή δημοσιογραφική του πορεία, δύσκολα έκρυβε την συγκίνησή του. Εγκάρδια ήταν άλλωστε τα λόγια που του απεύθυναν οι διοργανωτές της βραδιάς, τόσο εκ μέρους του Γορτύνιου δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου όσο και του προέδρου των «Προσέληνων», ιατρού Ιωάννη Κουτσανδρέα.

Η όμορφη και ζεστή βραδιά ολοκληρώθηκε με αυθεντικούς αρκαδικούς παραδοσιακούς ήχους από το περίφημο συγκρότημα Δαλιάνη αλλά και μουσικά ταλέντα του συλλόγου, οι οποίοι συνόδεψαν το χορευτικό και τους καλεσμένους στο γλέντι που ακολούθησε.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και μίλησαν για τον βραβευόμενο μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως Ιερεμίας, οι βουλευτές Αρκαδίας, Γιώργος Παπαηλίου, Κώστας Βλάσης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η βουλευτής Β’ Αθηνών Άννα Καραμανλή, ο δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος, η πολιτευτής ΝΔ Εύη Τατούλη, ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης, ο ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ Γιώργος Τρουπής αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι δήμου Ιλίου και Γορτυνίας καθώς και δεκάδες πρόεδροι και εκπρόσωποι αρκαδικών συλλόγων και σωματίων.

Κείμενο: Γιώργος Παπούλιας

Φωτογραφίες: Ανδρέας Βούτος

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio