Η φονική καταιγίδα Eleanor σαρώνει την Ευρώπη (pics)

Πέμ, 04/01/2018 - 10:58
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Ριπές ανέμων και σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν την Αγγλία, την Ιρλανδία, την Ελβετία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τα παράλια της Ισπανίας και τη Γαλλία.

Η καταιγίδα Ελεανόρ ή Burglind  είναι η τέταρτη που πλήττει φέτος τον χειμώνα τη δυτική Ευρώπη, με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως και 160 χιλιομέτρα την ώρα.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από τη φονική καταιγίδα προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημιές και κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά βυθίστηκαν στο σκοτάδι λόγω των μπλακάουτ, ενώ ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις σε τρία από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Γηραιάς Ηπείρου: στο Σαρλ Ντε Γκωλ στο Παρίσι, στο Σίπχολ στο Άμστερνταμ και στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

«Στην περιοχή του Παρισιού και του Ρουασί τόσο ισχυροί άνεμοι είχαν να σημειωθούν από το 2010», ανέφερε ο μετεωρολόγος Φρεντερίκ Νατάν.

Στο Παρίσι, ο Πύργος του Άιφελ έκλεισε για λόγους ασφαλείας, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι επισκέπτες από τις ισχυρές ριπές του ανέμου.

Δύο άνθρωποι παρασύρθηκαν από πελώρια κύματα στη βόρεια ακτή της Ισπανίας με αποτέλεσμα να πνιγούν, ένας σκιέρ σκοτώθηκε από δέντρο που τον καταπλάκωσε στις Γαλλικές Άλπεις και άλλο ένα άτομο στην Ολλανδία έχασε τη ζωή του από αντικείμενο που έπεσε πάνω του.

Στην Ισπανία, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για επικίνδυνα φαινόμενα στα βόρεια παράλια της χώρας, όπου τα κύματα της θάλασσας μπορεί να φτάσουν σε ύψος ακόμη και τα επτά μέτρα.

Στην Ιρλανδία 27.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις παρέμεναν μέχρι αργά το βράδυ χωρίς ρεύμα, ενώ πλημμύρισαν οι δρόμοι του Γκάλγουεϊ.


Στην Ελβετία ένα βαγόνι τρένου εκτροχιάστηκε από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα άνω των 120 χιλιομέτρων την ώρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ άτομα.

Στη Βρετανία, ιδίως στις νότιες περιοχές, σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες. Στο Έιλσμπερι, στα βορειοδυτικά του Λονδίνου, ο άνεμος σήκωσε δύο τραμπολίνα που κατέληξαν πάνω σε μια σιδηροδρομική γραμμή. «Είναι πραγματικά απίστευτο να πετάξει κυριολεκτικά στον αέρα ένα τραμπολίνο και να βρεθεί πάνω στις γραμμές. Φανταστείτε λοιπόν δύο...» σχολίασε ο Μαρκ Κίλικ, ένας εργαζόμενος στους σιδηροδρόμους.

Η καταιγίδα, κινήθηκε αργά το βράδυ προς την Κορσική συνοδευόμενη από πολύ ισχυρούς ανέμους που μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 200 χιλιόμετρα την ώρα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio