Η 1η έκθεση προϊόντων κάνναβης στην Ελλάδα

Παρ, 12/01/2018 - 21:00
Image

Τις πύλες της άνοιξε η Athens Cannabis Expo 2018 κάνοντας εγκαίνια στο κλειστό γήπεδο Ταε Κβο Ντο.

Σκοπός αυτής της έκθεσης είναι η ενημέρωση για τα πλεονεκτήματα της ιατρικής και βιομηχανικής κάνναβης.

Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι από 100 πρωτοπόροι επιχειρηματίες της βιομηχανικής και ιατρικής κάνναβης, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στα εγκαίνια του Athens Cannabis Expo 2018, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, καθώς και ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, του υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, Ευστράτιος Ζαφείρης.

Ακόμα και άνθρωποι από την Αρκαδία παραβρέθηκαν στα εγκαίνια.

Συνομίλησαν με παραγωγούς, καθώς και με ασθενείς, που σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Τσιρώνης, «επί χρόνια αναγκάζονται να εισάγουν ημιπαράνομα, νόμιμα φάρμακα, για να θεραπεύσουν σοβαρές παθήσεις όπως ο καρκίνος, η επιληψία, η σκλήρυνση κατά πλάκας και τώρα έχουν τα φάρμακα που μπορούμε να φτιάξουμε και στην Ελλάδα».

Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Καναδός ακτιβιστής, Ρίκ Σίμπσον (Rick Simpson) που νίκησε τον καρκίνο και βοήθησε, με το λάδι κάνναβης που παρήγαγε, περισσότερους από 5.000 ασθενείς.

Τόνισε, ότι σύμφωνα με τις διεθνείς τεχνικές εταιρείες που ασχολούνται με τα φάρμακα από κάνναβη, «η Ελλάδα έχει το ιδανικό κλίμα» και δήλωσε ότι «ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματά μας».

Αναφερόμενος στις τροπολογίες για τη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης, ο κ. Τσιρώνης ανέφερε πως αναμένονται στη Βουλή εντός των επόμενων εβδομάδων.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζαφείρης έκανε λόγο για ένα «φυτό που έχει τεράστιες δυνατότητες» και είπε ότι από τη βιομηχανική κάνναβη μπορούν να παραχθούν 22.500 προϊόντα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της διοργάνωσης, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα, μέχρι την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου, να πληροφορηθεί για τα τελευταία επιτεύγματα, όσο αφορά την ιατρική και βιομηχανική χρήση της κάνναβης.

Πηγή:  News.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio