24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη στο «Βοήθεια στο σπίτι»

Πέμ, 22/03/2018 - 09:05
Image

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συμπαραστέκεται, στηρίζει και καλύπτει συνδικαλιστικά τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που αποφάσισε το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων και Σωματείων «Βοήθεια στο Σπίτι» με την προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας την ΠΕΜΠΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018.

            Ταυτόχρονα, καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που εργάζονται στους Δήμους και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου των Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού, να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία και στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, στις 10:00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος-Αθήνα.

            Οι Εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνίζονται και διεκδικούν:

Την άμεση καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην εξαθλίωση και αυτοί και οι οικογένειές τους.

Την υλοποίηση της δέσμευσης της σημερινής κυβέρνησης για οριστική τακτοποίηση όλων των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς εργάζονται ανελλιπώς επί δέκα πέντε (15) συνεχόμενα χρόνια, έχουν προσληφθεί μέσω Α.Σ.Ε.Π. και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ευπαθών Κοινωνικών ομάδων.

Την άμεση καταβολή  του  ανθυγιεινού επιδόματος και στους Οικογενειακούς Βοηθούς του Προγράμματος.   

Την ενίσχυση με το απαραίτητο προσωπικό, καθώς το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην αποδόμηση και διάλυση του, λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε έμψυχο δυναμικό που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

Την ενίσχυση και αναβάθμιση των υλικοτεχνικών μέσων που χρησιμοποιούν καθημερινά για τις ανάγκες εφαρμογής του προγράμματος οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

             Είναι υποχρέωση όλων μας να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην παροχή της Κοινωνικής φροντίδας και προστασίας σε όλους τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους που απασχολούνται για πολλά χρόνια στο Πρόγραμμα αυτό, κόντρα στην οικονομική κρίση και στις μνημονιακές πολιτικές που πλήττουν το σύνολο της Κοινωνίας και των εργαζομένων.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 Ο Πρόεδρος                                                                                             Ο Γεν. Γραμματέας

Νίκος Τράκας                                                                                         Βασίλης Πετρόπουλος

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio