Τίμησαν τον Αρκά Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ (pics)

Τρί, 06/11/2018 - 10:21
Image

Τιμητικά όπως αρμόζει σε ένα εξαίρετο Ιεράρχη της Ελλαδικής Εκκλησίας και Πρύτανη της Ιεραρχίας πραγματοποιήθηκε με εκδηλώσεις το 2ήμερο 3ης και 4ης Νοεμβρίου 2018 όπου και τελέσθηκε Λαμπρό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στην Ιστορική Πόλη της Κύμης την έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου για τα πεντήκοντα έτη αρχιερατείας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ στο πηδάλιο της Ιεράς Μητροπόλεως ως αντίδωρο ευχαριστήριο και ευγνωμοσύνης της τοπικής εκκλησίας για την προσφορά και διαποίμανση.

Το Σάββατο 3ης Νοεμβρίου εσπέρας τελέσθηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Χαλκίδος Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και του Τιμώμενου Σεπτού Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.

Τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, κατέκλυσε πλήθος πιστών από την Κύμη, την Σκύρο, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Χαλκίδα, την Τρίπολη και τον Κοσμά της Κυνουρίας τόπο καταγωγής του Σεβασμιωτάτου.

Τους ύμνους απέδωσαν μελωδικά ο Χορός Ιεροψαλτών του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ευβοίας "ο Παπαγιώργης Ρήγας" που εδρεύει στην Χαλκίδα με Χοράρχη τον Γεώργιο Γερογιάννη, Πρωτοψάλτη Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος.

Την Κυριακή το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στο οποίο προεξήρχε ο τιμώμενος Ιεράρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας κ. Σεραφείμ και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Μαντινείας και Κυνουρίας κ Αλεξάνδρου, Νέας Σμύρνης, κ Συμεών Χαλκίδος κ Χρυσοστόμου και Άρτης κ Καλλινίκου

Πλήθος πιστών συνέρρευσε από νωρίς στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, προκειμένου να συμμετάσχει στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και να τιμήσουν τον Σεπτό Ποιμενάρχη.

Μεταξύ των οποίων η τέως Πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, ο Υφυπουργός Μεταφορών - Υποδομών Νικόλαος Μαυραγάνης, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σίμος Κεδίκογλου και οι Διοικητές και Προϊστάμενοι των Σωμάτων ασφαλείας, των Δημάρχων Κύμης - Αλιβερίου κ. Αθανασίου Μπουραντά, Καρύστου κ. Ελευθερίου Ραβιόλου και Σκύρου κ. Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη καθώς και των Αντιδημάρχων.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ομιλώντας για το θεάρεστο έργο του Σεπτού Ποιμενάρχου στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας, για τον θεόπνευστο του λόγο στα κηρύγματα εις τύπο και τόπο Χριστού και γενικά για όλα του τα χαρίσματα τα γλαφυρά του κηρύγματα και την λατρεία του στη εκκλησιαστική ευταξία.

Τέλος ο κ. Ευστάθιος ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο υγειή και μακροημερεύοντας και ορθοτομούντα τον λόγο της σής αληθείας.

Σημειώνουμε ότι στο αναλόγιο έψαλαν Χορός Ιεροψαλτών απο το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος με Χοράρχη τον Λαμπαδάριο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Χαλκιδος κύριο Δήμο Τσίμπο, πολλούς Πρωτοψάλτες και Καθηγητές Βυζαντινής Μουσικής και με την ευγενική και φιλόξενη παραχώρηση από τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευάγγελου Στάμου, έτσι ώστε αποδίδοντας μελωδικά τους ωραιότατους εκκλησιαστικούς ύμνους στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο.

Κατά την διανομή του αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε της ευχές κλήρου και λαού, ενώ ακολούθησε εόρτιο κέρασμα στην Αίθουσα του Γηροκομείου της Κύμης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Ξενοδοχείο "Κύμη Παλλάς" στην Παραλία της Κύμης, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ, όπου παρέστησαν πλήθος κόσμου να τιμήσουν τον Ποιμενάρχη τους.

Τον λόγο έλαβε ο Αρχίμανδρίτης Αμφιλόχιος Διακάκης, Προϊστάμενος Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Αλιβερίου, οποίος ανέπτυξε στον χαιρετισμό του, το θεάρεστο έργο που επιτελεί ώς καλός ποιμένας της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και για το ποιμαντικό του έργο στην Ιερά Μητρόπολη.

Ακολούθησε χαιρετισμός απο τον Δήμαρχο Αλιβερίου - Κύμης Αθανάσιο Μπουραντά, τον Αντιπεριφερειάρχη Φάνη Σπανό, τον Δικηγόρο Μποτή, τον Ευάγγελο Ορφανό Εκπαιδευτικό τέως Προϊστάμενο β/βάθμιας Εκπαιδεύσεως, τον Αρχιμ. Νικόδημο Γιαννακόπολο, Γέροντα και Πνευματικό της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητρόπολης Πρωτοπρεσβύτερο Ελευθέριο Σταμπέλο, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητρόπολης Αρχιμ. Νικόδημο Πόγκα, τον Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Νικόδημο Τσιμόγιαννη, Προϊστάμενο Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου και πνευματικά τέκνα του Σεβασμιωτάτου απο την Τρίπολη.

Ακολούθως έψαλε η Χόρωδια "ΤΡΟΠΟΣ" υπό την διεύθυνση του Κωνσταντίνου Αγγελίδη, προς τιμήν του Μητροπολίτη Καρυστίας κ. Σεραφείμ.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος έλαβε τον λόγο και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές και παρευρισκόμενους για την τιμητική εκδήλωση προς το πρόσωπο του, ενώ ακολούθησε απονομή πλακετών απο τοπικούς φορείς και αναμνηστικές φωτογραφίες με φίλους και συνεργάτες του Σεβασμιωτάτου που τίμησαν την λαμπρή εκδήλωση για την αξιέπαινη ποιμαντορία του δεχόμενος τις ευχές.

50 karistias 1

50 karistias 1

50 karistias 1

50 karistias 1

50 karistias 1

50 karistias 1

50 karistias 1

50 karistias 1

50 karistias 1

50 karistias 1

50 karistias 1

50 karistias 1

50 karistias 1

50 karistias 21

50 karistias 21

50 karistias 1

50 karistias 1

50 karistias 1

Από το romfea.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio