Σε λειτουργία η γραμμή καταγγελιών για το κάπνισμα

Tue, 19/11/2019 - 16:13

Λειτουργεί από σήμερα, στο πλαίσιο εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου η τηλεφωνική γραμμή (1142) ενημέρωσης και υποστήριξης για τους πολίτες.

Καλώντας στο 1142, κάποιος μπορεί να ενημερωθεί για το τι προβλέπει η νομοθεσία για την απαγόρευση του καπνίσματος, να ζητήσει βοήθεια για τη διακοπή του καπνίσματος, καθώς και να αναφέρει παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας, που υπέπεσαν στην αντίληψή τους.

Comments

Submitted by Anonymous on Wed, 20/11/2019 - 13:06 Permalink

Δεν μπορεί δέκα μη καπνιστές να κρατήσουν ένα μαγαζί με δέκα ελληνικούς και να χαίρονται που εγώ κάθομαι να δω μπάλα έξω και κάνω με την παρέα μου τρεις φορές τον λογαριασμό που κάνουν αυτοί μέσα για να μην μυρίζει τσιγαριλα...απλά δεν θα ξαναπάω να δω μπάλα και να κάθομαι έξω στο κρυο...κούλη δεν θέλατε???λουστειτε τον λοιπόν

Submitted by Θεριακλής on Wed, 20/11/2019 - 14:03 Permalink

Εμείς καπνίζουμε όπου γουστάρουμε γιατί είμαστε μάγκες, ασουμ' ναουμ'. Δε μας νοιάζει για τους άλλους να' ούμε. Μπορεί όταν πηγαίνουμε στο εξωτερικό να μην τολμάμε να ανάψουμε τσιγάρο σε δημόσιο χώρο και να στεκόμαστε προσοχή μπροστά στις αρχές, αλλά εδώ θα κάνουμε ότι γουστάρουμε γιατί είναι Ελλάντα να' ούμε.

Submitted by ααα on Wed, 20/11/2019 - 16:40 Permalink

Anonymous δεν είναι θέμα μυρωδιάς αλλά θέμα δημόσιας υγείας. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις να καθίσεις σπίτι σου λοιπόν όπως είπες και να μην βλέπεις μπάλα έξω. Κάθε αρχή και δύσκολη αλλά στην πορεία θα καταλάβουν όλοι ότι αυτό είναι το σωστό. Στην χειρότερη όταν σου γράψουν πρόστιμο ίσως να βάλεις μυαλό. Τώρα κύριε τσιγαρα εσύ θα πάρεις φόρα. Αυτός είναι ο νόμος πλέον και καλά θα κάνεις να τον σεβαστείς!

Submitted by Ανώνυμος on Thu, 21/11/2019 - 07:23 Permalink

Ο μεγαλύτερος φαρισαϊσμός τόσο της ελληνικής όσο και των κυβερνήσεων όλων των χωρών που υποτίθεται λαμβάνουν μέτρα κατά του καπνίσματος. Η λύση είναι μία και απλή, απαγόρευση πώλησης καπνού και καπνικών προϊόντων . Γιατί πώς γίνεται να κυκλοφορεί νόμιμα ένα προϊόν-" καταναλωτικό αγαθό" το οποίο αποδεδειγμένα προκαλεί σοβαρά νοσήματα και επιφέρει το θάνατο; Για ποιο άλλο προϊόν συμβαίνει αυτό; Όταν όμως όλα τα κράτη εισπράττουν τεράστια ποσά από τη φορολογία του καπνού και τις καπνοβιομηχανίες....

Submitted by Σκεπτόμενος πολίτης on Sat, 23/11/2019 - 00:19 Permalink

Συμφωνώ με τον προηγούμενο. Υπάρχουμε κάποιοι που δεν καπνίζουμε και είμαστε σύμφωνοι.Να σταματήσει η πώληση καπνού. Δυστυχώς θα υπάρχει θέμα με τους καταστηματάρχες και τον πελάτη. Μην σας πω πως σε άλλα μέρη (δεν αναφέρομαι στον δήμο μας) έχουν εξαγριωθεί ήδη οι πελάτες.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio