Επικήδειος λόγος για την Αρτεμησία Καρμπουλώνη

Παρ, 29/11/2019 - 19:44
Image

“ Πέρνα τώρα Γερόντισσα στο φώς,

Ζήσε τη χαρά του Παραδείσου,

Πλούσιος που σε προσμένει ο μισθός,

Όλη τούτη η δόξα είναι δική σου”

 

        Με τούτα τα λόγια αγαπητοί μου συγχωριανοί αποχαιρετούμε την γλυκιά μας γερόντισσα, την σεβαστή μας μάνα, την φιλάρετη χριστιανή, Αρτεμησία Καρμπουλώνη.

        Δεν χρειάζονται πολλά δάκρυα για σένα αγαπημένη μας Αρτεμησία. Έφυγες πλήρης ημερών. Μας κληροδότησες όλα όσα μας δίδασκες με τις πράξεις σου. Σοφία Θεού, σύνεση, ζήλο, ταπείνωση, υπομονή και αγάπη στο Θεό και στον άνθρωπο.

        Όλη σου η ζωή παράδειγμα για όλους μας.

        Σε θυμάμαι όταν με επισκέφθηκες με σκοπό να δωρίσεις το οικόπεδο στο δήμο για την δημιουργία του Γηροκομείου.

        Μία θεάρεστη πράξη, για τα τιμημένα γηρατειά μου είπες και αυτό το έκανες πράξη. Δυστυχώς ακόμα αγαπημένη μας η επιθυμία σου δεν έχει εκπληρωθεί και αυτό μας κάνει να νιώθουμε πολύ μικροί μπροστά σου. Ευχόμαστε γρήγορα να πραγματοποιηθεί το όνειρό σου και να το καμαρώνετε με τη θεία Παναγιώτα στο τόπο που εσείς διαλέξατε να κοιμηθείτε για πάντα.

        Το φιλανθρωπικό σου έργο με τον Σύλλογο “ Άγιος Νεκτάριος της στοργής και της Αγάπης” του οποίου ήσουν μόνιμη Πρόεδρος, ξεπέρασε τα σύνορα του Νομού μας αφού φόρτωνες ολόκληρα αυτοκίνητα με ρουχισμό, τρόφιμα, λάδια και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τα φτωχά νοικοκυριά ακόμα και της Αθήνας.

        Όλοι  οι συνεργάτες σου  θα θυμούνται τα ωραία λόγια που μας έλεγες. “Μωρέ βοηθάτε τους ανθρώπους, αγαπάτε τους συνανθρώπους μας. Η ζωή δεν είναι τίποτα. Σήμερα ζούμε αύριο πεθαίνουμε” ο Άγιος Νεκτάριος θα μας βοηθάει πάντα.

        Πενθούμε όλοι μας σήμερα Αρτεμησία και σου δίνουμε το λόγο μας ότι θα σε αναζητούμε ως οδηγό, σύμβουλο και στήριγμά μας.

        Τούτη την ώρα του αποχαιρετισμού, δέξου την έκφραση της ευγνωμοσύνης μας και με μια φωνή στέλνουμε όλοι τις ευχές μας προς τον Κύριο για την ανάπαυση της ψυχής σου κοντά στην αγαπημένη σου μάνα την θεία Παναγιώτα και στην αγαπημένη σου κόρη.

            Αιωνία σου η μνήμη.

 

        Ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει και ο Άγιος Νεκτάριος που τον υπηρέτησες τόσα χρόνια να είναι φύλακας και σύντροφος σου στην αιωνιότητα.

                                                Άστρος  28/11/2019

                                                        Στράτης Δαλιάνης

Σχόλια επισκεπτών

Ω ! της ασχημοσύνης κροκοδείλιου δάκρυου....Αλήθεια γιαγιά Αρτεμισία....Ποιος άραγε σου υποσχέθηκε πως θα φτιάξει το γηροκομείο...Ποιος έκανε και επιτροπή για το σκοπό αυτό... Ποιοι παρέλαβαν την μελέτη ,την άδεια κι ένα σεβαστό ποσό... Σε κορόιδεψαν γιαγιά Αρτεμισία για τα σταυρουδάκια , κοροϊδεύουν κι εμάς τους ζωντανούς που ξέρουμε απ΄τα χείλη σου τα γεγονότα !!!

Κανείς δεν έχει πλέον τον τσαμπουκά να τους φτύσει κατάμουτρα εκεί που πίνουν το πρωινό τους καφεδάκι μετά τη θεία λειτουργία. Γιαυτό αλωνίζουν με περίσσιο θράσος. Ξυπνάτε...

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio