Με επιτυχία διοργανώθηκε το 5ο φεστιβάλ παραδοσιακών Ελληνικών χορών και μουσικής (pics,vid)

Κυρ, 05/08/2018 - 10:41
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Γέμισε χθες το ανοιχτό θέατρο του Παρ. Άστρους "Μελίνα Μερκούρη" για την εκδήλωση του Συλλόγου Ελληνικών Χορών και Εθνογραφικών Ερευνών  «Ο ΘΥΡΕΑΤΗΣ» .

Την παρουσίαση έκανε ο γνωστός παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής "Από τόπο σε τόπο" κ. Χρήστιος Μυλωνάς.

Τα χορευτικά ξεκίνησαν από το σχολείο του Παρ. Άστρους και με όργανα και τραγούδια πορεύτηκαν ως το θέατρο προσκαλώντας έτσι με το δικό τους τρόπο στην εκδήλωση.

Στην αρχή κρατήθηκε 1 λεπτού σιγή για τα θύματα των πρόσφατων πυρκαγιών. Επίσης από τη λαχειοφόρο του Θυρεάτη θα διατεθεί το 20% των εισπράξεων για την ενίσχυση των πληγέντων.

Τέλος απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες.

Η εκδήλωση κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα από το ένθερμο κοινό.

Παρόντες ο Δήμαρχος Βορ. Κυνουρίας Π. Μαντάς, ο π/σ κ. Μπακούρης, η πρόεδρος της επιτροπής Πολιτισμού Γεωργία Κούβαλη, ο πρόεδρος της τ/κ Παρ. Αστρους Ν. Κωνσταντίνου κ.ά.
Συμμετείχαν
Εθνολογικό Ιδρυμα Πέτροτυ Ζήση / Χαλάνδρι Αττικής
"Ελληνική Παράδοση" / Αργος
Χορευτικός Ομιλος Τρίπολης
Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μυρσίνης Ηλείας "Ο Δάφνις"
"Θυρεάτης"/.
 
 
 
Video

Σχόλια επισκεπτών

Αλήθεια...Θα μπορούσε να μας πληροφορήσει κάποιος πως έγινε ,από ποιους και με ποια κριτήρια η επιλογή του "ΘΥΡΕΑΤΗ" για τη σχετική εκδήλωση ; Oχι πως δεν ήταν καλή η παρουσία τους, αλλά να βρε λεβέντες και λεβέντισσα!!!!!!!!!!!!....Ολα τα χωριά γύρω γύρω έχουν ισάξια ίσως και καλύτερα χορευτικά σύνολα...Δεν μπορούσαν να έχουν και αυτά τα παιδιά προσκληθεί ;;; Ή μήπως ισχύει αυτό για το το μέλι και το γλύψιμο ;;; Γυφτιές πράγματα ...!!!

Γιατί δεν διοργανωνουν και τα άλλα χορευτικά τέτοιες εκδηλώσεις; Η εκδήλωση ηταν του συλλόγου δεν τον επέλεξε κανεις. Ίσα ίσα που ως καλεσμένοι οι "αρμόδιοι" και πολλή προβολή πήρανε... Κακώς έγινε όλη αυτή η φιγούρα για τα ελάχιστα που προσεφεραν. Η επιτυχία της εκδηλώσεις ανήκει στον Θυρεατη και τον δάσκαλο του που κόπιασαν και σκεφτηκαν όλο τον σχέδιασμο και κάλεσαν τα χορευτικά της Πελοποννήσου. Ας πάρουν παράδειγμα κι άλλοι σύλλογοι τι σημαίνει σήμερα καλή εκδήλωση κι όχι όλο τα ίδια και τα ίδια (και λιγότερα τυπικά λογια την επόμενη φορά παιδιά γιατί ο κόσμος έρχεται να δει εσάς και την δουλειά σας κι όχι τους πολιτικαντηδες)

Ο τοπικισμός και ο άκαρπος ανταγωνισμός είναι ίσως από τα μεγαλύτερα βαρίδια της τοπικής μας κοινωνίας. Εγινε μια όμορφη εκδήλωση. Υπάρχει λόγος κάποιοι να προσπαθούν να τη "μικρύνουν" για να μη φανούν πιθανές ατέλειες ή ανεπάρκειες άλλων συλλόγων; Προφανώς όχι. Οι τοπικοί σύλλογοι προσπαθούν για το καλύτερο και τα ΔΣ τους αφιλοκερδώς προσφέρουν. Η διοργάνωση ενός τέτοιο φεστιβάλ δεν είναι κάτι νέο για τον Θυρεάτη. Εχει διοργανώσει άλλα 4 στο παρελθόν και προφανώς δεν ρώτησε και κανέναν για τη δράση αυτή, ούτε πήρε και την άδεια κανενός. Οπως κάνουν κι άλλοι σύλλογοι στις ετήσιες γιορτές τους, καλώντας μάλιστα και κάποιο χορευτικό συγκρότημα από άλλο Δήμο. Απλά είναι τα πράγματα και όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio