Εγκληματική ομάδα είχε ρημάξει σπίτια και αυτοκίνητα σε Αρκαδία, Ηλεία και Αχαΐα

Σάβ, 16/11/2019 - 16:13
Image

Εξιχνιάστηκαν δεκαπέντε περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών στην Αρκαδία, Ηλεία και Αχαΐα.

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορείται ένα άτομο, το οποίο συνελήφθη για απείθεια και τροχονομική παράβαση.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα σύστασης εγκληματικής ομάδας και κλοπή, που περιλαμβάνει άγνωστο συνεργό. 

Επιπλέον κατηγορείται ένα ακόμη άτομο για κλοπή οχήματος.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, δεκαπέντε (15) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών στην Τρίπολη, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, καθώς και στους νομούς Ηλείας και Αχαΐας. 

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται 26χρονος αλλοδαπός, ο οποίος την 14.11.2019 στην Τρίπολη Αρκαδίας συνελήφθη για απείθεια και τροχονομική παράβαση.

Σε βάρος του 26χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και κλοπή, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο συνεργό του.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, εξακριβώθηκε ότι ο ανωτέρω μαζί με τον άγνωστο συνεργό του, τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2019 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από τα μέσα του μηνός Ιουλίου 2019 έως και την 13.11.2019, στην Τρίπολη, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, καθώς και στους νομούς Ηλείας και Αχαΐας, διέπραξαν συνολικά:

• δύο (2) κλοπές αυτοκινήτων, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, 
• έξι (6) κλοπές-διαρρήξεις και πέντε (5) απόπειρες κλοπών- διαρρήξεων οχημάτων, από τα οποία αφαίρεσαν μικρά χρηματικά ποσά και διάφορα έγγραφα, καθώς και 
• δύο (2) κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας τροχοφόρων, οι οποίες βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, κατηγορείται και μία (1) 20χρονη ημεδαπή, για τη συμμετοχή της στην κλοπή του ενός εκ των ανωτέρω οχημάτων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για την ταυτοποίηση του συνεργού του 26χρονου και την  εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio