Η συμμετοχή της Βόρειας Κυνουρίας στην «Πελοπόννησος EXPO» (pics,vid)

Fri, 15/11/2019 - 12:06

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας δίνει ηχηρό «παρών» στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO» η οποία διοργανώνεται στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης και που στεγάζει τους επιχειρηματίες, τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα, υλικά και άυλα, ολόκληρης της Πελοποννήσου. Η προσπάθεια η οποία ξεκίνησε το 2006 από το Επιμελητήριο Αρκαδίας έχει εξελιχθεί σε δράση ουσίας, με σκοπό την προβολή της Πελοποννήσου, των ανθρώπων και των προϊόντων της μέσα στο νέο οικονομικό κλίμα.

Η Βόρεια Κυνουρία, ένας ανερχόμενος δήμος ιδίως ως προς το κομμάτι του τουρισμού και της επισκεψιμότητας, διατηρεί περίπτερο στην έκθεση, στο οποίο συμμετέχουν επαγγελματίες, επιχειρήσεις και ιδιώτες που θέλουν να προβάλλουν τη δουλειά τους. Παράλληλα στο περίπτερο προβάλλονται τόσο το Parnon Trail, το μονοπάτι που ενώνει τη Βόρεια με τη Νότια Κυνουρία και που θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους λάτρεις της πεζοπορίας από όλο τον κόσμο, αλλά και ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα - Μουστού - Μαινάλου και Μονεμβασίας.

ασ

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης μίλησε στην κάμερα του Arcadia Portal τόσο για την έκθεση όσο και για τις στοχευμένες προσπάθειες του Δήμου να αναδείξει τις ιδιαιτερότητές του:

Βρισκόμαστε σε μια έκθεση που έγινε θεσμός. Ο Δήμος μας συμμετέχει στην έκθεση για να προβάλλουμε τις ιδιαιτερότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας

Ακολούθως, έδωσε τον λόγο στον κ. Ιωάννη Λαγό, πρωτεργάτη του Menalon Trail, του πρώτου πιστοποιημένου ευρωπαϊκού μονοπατιού, για να μας μιλήσει για το Parnon Trail, το μονοπάτι που θα συνδέει τη Βόρεια με τη Νότια Κυνουρία, μήκους 1.000 χλμ.

«Τα πρώτα 210 χλμ. του Parnon Trail είναι έτοιμα και αποτελούν το πρώτο κομμάτι από το δίκτυο των 1.000 χλμ. Το μονοπάτι ενώνει τους Δήμους Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας και το 2020 το κομμάτι αυτό των 210 χλμ. θα είναι έτοιμο για να το προωθήσουμε ως τουριστικό προϊόν. Το Parnon Trail διαθέτει στοιχεία που δεν έχουμε στο Μαίναλο, όπως τη θάλασσα, που το ζητάνε οι ξένοι που έρχονται».

Το μονοπάτι θα ενώνει το Παράλιο Άστρος με το Λεωνίδιο.

Ο κ. Καμπύλης, από την πλευρά του, δεσμεύεται ότι ο Δήμος θα βοηθήσει ώστε το μονοπάτι αυτό να διατηρηθεί καθαρό και προσβάσιμο.

Ο κ. Γαρδικιώτης, αντιδήμαρχος Τουρισμού, δήλωσε αισιόδοξος ότι την επόμενη χρονιά στην έκθεση θα συμμετάσχουν ακόμα περισσότεροι παραγωγοί και υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό, και για τον Δήμο και για τους ίδιους, να έρχονται σε τέτοιες εκθέσεις, όπου έχουν τη δυνατότητα να δειγματίσουν τα προϊόντα τους και τη δουλειά τους.

Στην κάμερά μας μίλησε και ο κ. Δήμος Αναστόπουλος από τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα: «Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά που είμαστε εδώ και συμμετέχουμε στην έκθεση. Οι Φορείς Διαχείρισης είμαστε υπεύθυνοι για τη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος. Μετά την επέκταση των αρμοδιοτήτων μας, φτάνουμε από τη Στυμφαλία της Κορινθίας ως την Ελαφόνησο της Λακωνίας και ενημερώνουμε τον κόσμο για τις δράσεις μας και τον λόγο ύπαρξης του φορέα».

Τέλος, ο κ. Καμπύλης κάλεσε όλο τον κόσμο να επισκεφθεί το περίπτερο της Βόρειας Κυνουρίας στην «Πελοπόννησος EXPO».

Video

Comments

Submitted by Anonymous on Fri, 15/11/2019 - 22:20 Permalink

Τι λες ρε σκοτάδι 14.21 ; Δεν είναι έργο πνοής τα μονοπάτια; Είδες τι γίνεται στο Μαιναλον που με τον Menalon Trail έρχεται κάθε ορειβατικος της ελλάδας από την περιοχή; Έχεις ρωτήσεις πως δουλευουν Ξενοδοχεια Ταβερνες Τοπικα Προιόντα; Ελπίζω να μην είναι πολιτικός και να είσαι κανενας τσοπανης γιατί αλλιως θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τέτοια μυαλιά στην περιοχη μας

Submitted by Anonymous on Fri, 15/11/2019 - 22:22 Permalink

Ελπιζω το σκοτάδι των 14.21 να μην σοβαρολογεί και να μην είναι και πολιτικόις αλλα τσοπάνης. Γιατί δεν εχει ιδεα τι έχει γινει στην Γορτυνια που περνάνε ΟΛΟΙ οι ορειβατικοί της Ελλαδας από την περιοχή πλέον και δουλεύουν φουλ ξενοδοχεια εστιατορια ταβερνες τοπικα προιοντα.

Submitted by Anonymous on Sat, 16/11/2019 - 06:10 Permalink

Δεν έρχονται ορειβατικοι σύλλογοι μόνο από την Ελλάδα αλλά από όλη την Ευρώπη και αυτόνομοι επισκέπτες. Αν ρωτηστε πχ ξενοδόχους στη Δημητσάνα έχουν κρατήσεις 4-5 ημερών και μάλιστα μισοβδομαδο όχι ΣΚ (καταλαβαίνουμε έτσι τι σημαίνει "επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου") από Γάλλους, Αυστριακους κλπ οι οποίοι βέβαια ξοδεύουν και για φαγητό, ψώνια κλπ. Ο περιπατητικος τουρισμός είναι ένα από τα κλειδιά για υγιή τουριστική ανάπτυξη και μάλιστα όλο τον χρόνο!

Submitted by Anonymous on Sat, 16/11/2019 - 08:11 Permalink

22:22, 22:20.. Ελπίζω να έχεις πάει στη Γορτυνία..Κάπου αλλού θα πήγες για να τα λες αυτά. Αυτά δεν υπάρχουν εκεί. Μόνο στον ντορβά των ΜΚΟ, των αναπτυξιακών της Περιφέρειας και των διοργανωτών φάνηκε φως από τα μονοπάτια. Πουθενά αλλού. Τώρα εσύ καλά κάνεις και τα λες. Μάλλον θα έχεις γλύψει κανένα κοκαλάκι.

Ανώνυμε 08:11 σου απαντώ επωνύμως. Το τεράστιο αυτό έργο των 1.000 χιλιομέτρων μονοπατιών που ολοκληρώνεται στην Πελοπόννησο, αποτελεί το μεγαλύτερο έργο Κοινωνικής Οικονομίας που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και με κόστος το 1/10 του συμβατικού. Το MenalonTrail στην Γορτυνία έφερε επίσημη αύξηση διανυκτερεύσεων από το εξωτερικό κατά 85 % Άν θέλεις οποιαδήποτε πληροφορία μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου . Το τηλέφωνό μου είναι 6944363532. Γιάννης Λαγός, εμπνευστής και συντονιστής MenalonTrail και δικτύου Πελοποννήσου.

Submitted by Dimotis on Sat, 16/11/2019 - 14:19 Permalink

Ρε 22,20 και 22,22 σκοτάδια και τα δύο εκεί που έχω πάει εγώ εσείς ούτε στο όνειρο σας καλά σας λέει και ο 8,11 με τις ΜΚΟ μάλλον πρέπει να υπάρχει ακόμα πολύ φάει όχι μόνο κοκαλακι έχετε γλύψει αλλά ολόκληρη προβατίνα άιντε σκοτάδια που θα φέρετε την ανάπτυξη με τα μονοπατια

Submitted by Dimotis on Sat, 16/11/2019 - 14:21 Permalink

Ρε 22,20 και 22,22 σκοτάδια και τα δύο εκεί που έχω πάει εγώ εσείς ούτε στο όνειρο σας καλά σας λέει και ο 8,11 με τις ΜΚΟ μάλλον πρέπει να υπάρχει ακόμα πολύ φάει όχι μόνο κοκαλακι έχετε γλύψει αλλά ολόκληρη προβατίνα άιντε σκοτάδια που θα φέρετε την ανάπτυξη με τα μονοπατια

Submitted by Anonymous on Sat, 16/11/2019 - 16:03 Permalink

Που να είναι άραγε εκείνη η Ευη με τα ωραία της; Αυτή ήταν η επίσημη σπόνσορας του κ. Λαγου. Αλλά τέτοια ταλέντα δε χάνονται.. θα βρει κι άλλου αυτός..

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio