Περδικάκη: Το Κέντρο Υγείας Άστρους είναι δίπλα στους πολίτες (vid)

Παρ, 11/10/2019 - 19:53
Image

Αυξημένες ήταν οι ανάγκες τους καλοκαιρινούς μήνες, αναφέρει η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άστρους κυρία Περδικάκη σε δηλώσεις της, τονίζοντας ότι  και φέτος αυξημένα ήταν και τα περιστατικά πνιγμών που κλήθηκε να επέμβει το Κέντρο Υγείας.

Μία καινοτομία που ξεκίνησε και συνεχίζει να ακολουθεί το Κέντρο Υγείας είναι αυτή της κατ’ οίκον νοσηλείας των ατόμων που το έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας.

Δεν πάμε σε έναν υγιή άνθρωπο, αλλά σε έναν ασθενή είτε ηλικιωμένο ή με κινητικό πρόβλημα, με λοιμώξεις αυτούς που έχουν ανάγκη από έναν ορό κτλ.

Μπορούν να πάρουν ένα τηλέφωνο και καθημερινά στο ΚΥ και την ίδια μέρα θα λάβουν την φροντίδα της κατ’ οίκον νοσηλείας.

Για τα περιστατικά πνιγμών είπε:

Δυστυχώς κάθε χρόνο υπάρχουν αυτά τα περιστατικά, και δυστυχώς δεν προλαβαίνεις πάντα να σώσεις κάποιον που έχει ήδη πνιγεί.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι υπήρξε μία δωρεά ενός αυτομάτου απινιδώτη, από τον «Σύλλογο Φίλων του κέντρο υγείας Άστρους» στην περιοχή, ο οποίος βρίσκεται στο ξενοδοχείο στο λιμάνι του Παραλίου που μένει ανοιχτό 24ωρες, αλλά δεν τον χρησιμοποίησαν σε κάποιο περιστατικό, ίσως γιατί δεν το γνώριζαν ή γιατί δεν ήξεραν πώς να το χρησιμοποιούν.

Φροντίσαμε να γίνει εκπαίδευση, αλλά πρέπει περισσότεροι άνθρωποι να μάθουν να το λειτουργούν και να σώσουν μια ζωή.

Εμείς θα συνεχίζουμε να ενημερώνουμε και να εκπαιδεύουμε με δράσεις τους πολίτες είπε, απευθύνοντας ένα κάλεσμα στον κόσμο να κάνει προληπτικές εξετάσεις ακόμα και αν δεν υπάρχει σύμπτωμα.

Να έρχονται να εξετάζονται, πρέπει να γνωρίζουν ότι το Κέντρο Υγείας είναι δίπλα τους

Video

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio