Τι μέλλει γενέσθαι για πλατεία Καρυτσιώτη, είσοδο Ξηροπήγαδου και Γλυφάδα;

Παρ, 20/09/2019 - 19:01
Image

Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, ο τέως δήμαρχος Παναγιώτης Μαντάς διατύπωσε ερωτήσεις, σχετικά με το γεγονός ότι έχουν ενταχθεί στο LEADER με απόφαση περιφερειάρχη έργων που είχαν προταθεί από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας. «Η ένταξη αυτή σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες, και ότι υπάρχουν χρονοδιαγράμματα. Έχουν προϋπολογισμό 900.000 ευρώ περίπου, και περιλαμβάνουν, ανάμεσα στα άλλα, τη διαμόρφωση εισόδου στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και την ανάπλαση της πλατείας Καρυτσιώτη». Η ερώτηση του τέως δημάρχου ήταν αν έχουν γίνει όλες οι ενέργειες που απαιτούνται, ώστε να «τρέξουν» τα έργα.

Απαντώντας, ο κ. Γαρδικιώτης είπε ότι ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας δεν είχε ακριβείς ενημερώσεις για τα έργα αυτά. «Η Τεχνική Υπηρεσία δεν ήταν επαρκώς ενημερωμένη. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια προσπάθεια να βρεθούν αυτοί οι φάκελοι και να ενημερωθεί η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου». Ο δήμαρχος Γιώργος Καμπύλης έστρεψε την ερώτηση στον Παναγιώτη Μαντά, και ο ίδιος απάντησε ότι ρωτά τον κ. Γαρδικιώτη για το θέμα, ως αντιδήμαρχο Προγραμματισμού, διότι όταν ένας φάκελος εγκρίνεται και παραλαμβάνεται, είναι στα θέματα προγραμματισμού του Δήμου και όχι στα θέματα της Τεχνικής Υπηρεσίας.

«Είναι ατυχέστατο να ψάχνετε στην Τεχνική Υπηρεσία για ενταγμένα έργα».

Ο κ. Σαμαρτζής είπε ότι κάποιες μελέτες έχουν έρθει με ελλείψεις, όπως η ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού και ότι όλα τα έργα τα έχουν βάλει σε μια λίστα, ώστε να είναι ο Δήμος εντός του χρόνου.

Ο κ. Μαντάς ανταπάντησε ότι για να έχουν εγκριθεί τα έργα, σημαίνει ότι δεν έχουν ελλείψεις.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μάς έχει ενημερώσει ότι εκπονεί μελέτη για την περιοχή της Γλυφάδας, ώστε να ανασχεθεί η διάβρωση που δημιουργεί προβλήματα στον συγκεκριμένο χώρο», απάντησε ο κ. Σαμαρτζής. «Το έργο, που σύμφωνα με την Περιφέρεια πρόκειται να εκτελεστεί είναι έργο ανάσχεσης της διάβρωσης ή είναι ένα έργο άμεσης άρσης των φαινομένων της διάβρωσης από την κατάσταση άμεσης ανάγκης που προέκυψαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα;».

Ο κ. Σαμαρτζής απάντησε ότι η Περιφέρεια θα εκτελέσει ένα έργο σε μήκος 400 μ. στην περιοχή, εκεί όπου έχει πέσει το τοιχίο. Η Περιφέρεια θα παρέμβει ώστε να απομακρυνθούν οι ογκόλιθοι και να στηριχθεί το τοιχίο. Το τοιχίο είναι παράνομο, κατόπιν αυτοψίας. Όταν υπάρχει παράνομο έργο, πρέπει πρώτα να το νομιμοποιήσουμε, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στο μέλλον, επειδή η Περιφέρεια απλώς θα επισκευάσει τον δρόμο, δεν θα ασχοληθεί με κάτι άλλο».

 

 

Σχόλια επισκεπτών

α ρε τακη το γιατί έχασες πιθανόν δεν να μην το καταλάβεις ποτέ το έχουν πάθει κι άλλοι πολλοί αλλά τουλαχιστον το ότι έχασες πρέπει σιγά σιγά να το αντιληφθείς, θα κάνει καλό πρώτα πρώτα σε εσένα τον ίδιο.

Καλά θα κάνει η νέα δημοτική αρχή να ασχοληθεί με τα έργα που έχουν ενταχθεί στο Leader με αποφασεις της περιφέρειας κι ας αφήσει τις φωτογραφίσεις φανφαρας της καθημερινής καθαριότητας.

Αχ ρε Τάκη. Τι να κάνεις μόνος σου, αφού και οι προηγούμενοι σύμβουλοί σου και οι τωρινοί έχουν άγνοια για τα πάντα και είναι μόνο για μαγκιές, υπεροψία και κοκορομαχίες.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio