Μια «θάλασσα» αδιαφορίας γκρέμισε τον Μύλο στην παραλία Αγίου Ανδρέα (pics)

Τρί, 17/07/2018 - 13:03
Image
Image
Image
Image

Ο Μύλος στην παραλία Αγίου Ανδρέα είναι ένα από τα εμβληματικά μνημεία, θα λέγαμε, της Βόρειας Κυνουρίας. Οι περισσότεροι επισκέπτες δε, δεν γνωρίζουν την παραλία με το όνομά της, αλλά λένε: «Πάμε στον Μύλο».

Από τη δεκαετία του '80, που η θάλασσα πλησίασε επικίνδυνα τον παλιό αυτόν μύλο, ως σήμερα που έχει φάει τα σωθικά του, που τον έχει γκρεμίσει και που σε λίγο θα τον εξαφανίσει, έχουν περάσει σαράντα χρόνια και πολλές, πολλές δημοτικές αρχές, πρόεδροι, τοπικά συμβούλια, διοικήσεις στις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες, στο υπουργείο Πολιτισμού. Και ο μύλος εκεί, να τον τρώει η θάλασσα.

Η θάλασσα ή μια θάλασσα αδιαφορίας;..

Ο Μύλος προτού αρχίσει να καταρρέει

Ο Παναγιώτης Πετρής αναρτά στον λογαριασμό «Η ζωή στην Κυνουρία» στο Facebook φωτογραφίες από το πώς ήταν και πώς έγινε ο μύλος στην παραλία του Αγίου Ανδρέα.

Ας σημειώσουμε εδώ ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο πολιτιστικό. Διότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ο μύλος θα μας κάνει τη χάρη και θα καταρρεύσει μια μέρα που δεν θα υπάρχουν λουόμενοι στην παραλία...

Τελευταία έκκληση να σωθεί ένα κομμάτι του παρελθόντος μας, λοιπόν. Ο κ. Πετρής σημειώνει:

Άγιος Ανδρέας Κυνουρίας. Παραλία Μύλος. Πως ήταν ο παλιός Μύλος και πως είναι σήμερα. Τόσοι πρόεδροι πέρασαν από το χωριό, τόσοι δήμαρχοι από τον νεοσύστατο δήμο Βόρειας Κυνουρίας, και όμως ένας δεν βρέθηκε να σώσει αυτό το μνημείο. Η θάλασσα, κάθε χρόνο τον έτρωγε λίγο λίγο. Κανένας δεν έπραξε τα δέοντα. Λίγες πέτρες γύρω γύρω, και ένα τσιμεντένιο στηθαίο, για να αποκρούσει τα κύματα. Σίγουρα στην υπόθεση θα ανακατεύεται και η αρχαιολογία και το λιμενικό ταμείο, αν δεν κάνω λάθος, αλλά κ. Τάκη Μαντά, κάντε κάτι έστω και την ύστατη στιγμή, να σώσετε ότι μπορείτε. Το χρωστάτε στις νεότερες γενιές.

 

Σχόλια επισκεπτών

Σίγουρα μας στεναχωρεί όλους η κατάσταση που βρίσκεται ο μύλος αλλα εχω μια απορία.Πως γινεται να πιστευτέ πως ειναι ευθύνη του Δήμου ;Εχει ενας Δήμος τους υπαλλήλους και τις κατάλληλες υποδομές να κανει κατι ; Ειναι καθαρά θεμα κράτους και απο όσο γνωρίζω τα τελευταια χρόνια οι δημοτικές αρχές προσπάθησαν να βρουν άκρη .... Τελος η φύση μας εκδικείται βάλτε το καλα στο μυαλο σας

ΥΓ ίσως Δήμος πρέπει να απαγορεύσει κολύμπι ακριβώς διπλα απο το μύλο

Κάποιοι τα έλεγαν εδώ και χρόνια και τα έγραφαν ξανά και ξανά και στο Astros News και αλλού. Όχι μόνο δεν ασχολήθηκε κανένας αρμόδιος με τις εκκλήσεις τους, αλλά αντιμετώπιζαν και ειρωνικά σχόλια από κάτι διαδυκτιακούς εξυπνάκηδες. Τώρα που είναι πλέον αργά ας μη χύνει κανένας μας κροκοδείλια δάκρυα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio