Παράνομη ναύλωση εντοπίστηκε στο λιμάνι του Παρ.Άστρους

Πέμ, 22/08/2019 - 11:04
Image

H παράνομη ναύλωση σκαφών αναψυχής είναι μια σύγχρονη μορφή πειρατείας εφόσον αποφέρει παράνομα κέρδη στους εμπλεκομένους.

Τα περιστατικά παράνομων ναυλώσεων στη χώρα μας πληθαίνουν και το φαινόμενο έχει αγγίξει και τα αρκαδικά λιμάνια, τα οποία αποτελούν πύλες εισόδου χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο.

Ένα παράνομα ναυλωμένο πλοίο με το όνομα «ΝΤΙΚΩΝΣΤΑ» εντόπισε η Λιμενική Αρχή Παραλίου Άστρους κατά τη διενέργεια ελέγχου που πραγματοποίησε τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 21 Αυγούστου, στον λιμένα Παράλιου Άστρους.

Επίσης συχνές είναι και  οι ειδήσεις για κυρώσεις σε σκάφη αναψυχής που οι ιδιοκτήτες τους ναυλώνουν για διακοπές χωρίς να έχουν την απαραίτητη άδεια.

Τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπίστωσαν ότι το Ε/Γ-Α/Ψ πλοίο «ΝΤΙΚΩΝΣΤΑ» Ν.Π. 7978,  τελούσε υπό καθεστώς παράνομης ναύλωσης, κατά παράβαση του Νόμου 4256/2014 για τα τουριστικά πλοία όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Έτσι από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Παράλιου Άστρους του Λιμεναρχείου Ναυπλίου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Σήμερα 22 Αυγούστου η αρμόδια λιμενική αρχή είναι στο στάδιο της προανάκρισης.

Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: .arcadiaportal.gr

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio