Πρωτοβουλία Αλλαγής: Οι συνέπειες της διαχείρισης Μαντά (pics)

Wed, 21/08/2019 - 16:17

Δυστυχώς χθες ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα στο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων του στην περιοχή του Τάνου.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στα μη επεξεργασμένα απορρίμματα και γρήγορα επεκτάθηκε στον τεράστιο όγκο των δεματοποιημένων υπολειμμάτων σκουπιδιών που παρέμεναν στο σημείο επί μία τετραετία χωρίς να έχουν απομακρυνθεί από τον ιδιώτη ο οποίος δυνάμει συμβάσεως έχει αναλάβει το σχετικό έργο, ώστε να μην διαμορφωθεί ένα τεράστιο βουνό δεματοποιημένων απορριμμάτων.

Πέραν των ευθυνών του εργολάβου για τον εξαιρετικά μεγάλο όγκο των σκουπιδιών, είναι βέβαιο ότι υπάρχουν σαφέστατες ευθύνες στους διοικούντες τόσο για τα μέτρα ασφαλείας στον χώρο διαχείρισης των απορριμμάτων (επιτήρηση και σύστημα πυρόσβεσης) όσο και για τη μέριμνα ορθής τήρησης  του τρόπου υλοποίησης της σύμβασης εκ μέρους του εργολάβου, που σημαίνει ότι ο Δήμος υπό τη Διοίκηση του κ. Μαντά βαρύνεται και με την παράλειψη έγκαιρης νομικής επέμβασης του Δήμου με βάση το πλαίσιο που η σύμβαση και ο νόμος επιτρέπει.

Η επόμενη της πυρκαγιάς μέρα βρίσκει «πληγωμένο» όχι μόνο τον χώρο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στον Τάνο, αλλά και το περιβάλλον σε ολόκληρο το Θυρεατικό πεδίο από τους άκρως επικίνδυνους ρύπους.

Με την ανάληψη των καθηκόντων μας είναι προφανές ότι θα επανεξετάσουμε από την αρχή το σύστημα διαχείρισης και το περιεχόμενο της κάθε συμβάσεως που έχει υπογράψει σχετικά με το θέμα αυτό ο Δήμος και θα επιδιωχθεί ακόμα και η ανάκτηση κονδυλίων, εφόσον βάσιμα τίθεται τέτοιο θέμα.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Comments

Submitted by Anonymous on Wed, 21/08/2019 - 16:40 Permalink

Κύριοι της Πρωτοβουλίας Αλλαγής δεν υπάρχει πίστωση χρόνου. Παραλαμβάνετε τις συνέπειες μιας καταστροφικής 5ετιας σε όλα τα επίπεδα. Για κάποια πράματα αλλά υπάρχει χρόνος για τα σκουπίδια όμως καθόλου. Πρέπει να κινηθείτε άμεσα και υπεύθυνα μακριά από τα κόμπλεξ και τον αμοραλισμο των προηγούμενων. Για να μην βιώσει ξανά η περιοχή μας αυτά τα αίσχη.

Submitted by Anonymous on Wed, 21/08/2019 - 17:29 Permalink

Γιώργο μετά την αποτυχημένη δημιουργία επικίνδυνης κι εύφλεκτης χωματερή από τον Μαντα και τον Σκαντζο μέσα στο Άστρος, πάρε τα σκουπίδια από την πιο πυκνοκατοικημενη περιοχή του δημου και φτιάξε έναν νέο και ασφαλή χώρο. Εσύ δεν έχεις ουτε κακίες οουτε προσωπικές κόντρες με κανένα περιφέρειαρχη ή βουλευτή. Έχεις την αγάπη και την στήριξη του κόσμου. Πες την αλήθεια όπως έκανες προεκλογικά και μαζι με τους δημότες πάρε τις δύσκολες αποφάσεις που δεν τόλμησαν οι δειλοί προκάτοχόι σου. Για να κάνεις καλό στον τόπο και να μην πας κι εσύ αποτυχημένος στο σπίτι σου όπως πηγαν αυτοί ήδη τόσο προωρα... Πριν καν παραδοσουν

Submitted by Anonymous on Wed, 21/08/2019 - 17:45 Permalink

Ωχ καταλάβαμε τ ποιοι θα μας διοικήσουν.Οι δύο Δαλιανηδες.Το θέμα είναι ότι δεν θα κοιτάξουν να πάνε μπροστά τον τόπο αλλά το μόνο που θα κάνουν θα ειναι να κυνηγήσουν νομικά τον Μαντά και τον Σκαντζο .Θα αρχίσετε σιγά σιγά να καταλαβενετε μερικοί το ποιους ψηφίσατε.βοηθεια σας.τα λάθη πληρώνονται ακριβά

Submitted by Ανδρέας Ασιμομήτης on Wed, 21/08/2019 - 22:26 Permalink

Κατ΄αρχήν γιατί κανείς από σας δεν σχολιάζει επώνυμα. Κατά δεύτερον τα προβλήματα του χωριού είναι τα εξής : Σκουπίδια, ραλίστες και νερό. Τα υπόλοιπα είναι σχόλια μικροπολιτικής και μικροσυμφερόντων δυστυχώς

Submitted by Νικ on Wed, 21/08/2019 - 22:33 Permalink

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ.Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΟΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΔΟΥΛΙΤΣΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Η ΚΥΡΙΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΑ ΘΑ ΧΕΙ ΘΕΜΑ

Submitted by Anonymous on Wed, 21/08/2019 - 22:35 Permalink

Τι αχ ουχ βαχ και λοιπές επιφωνηματικές μονοσυλλαβίες βρε νταούτηδες για ρεβανσισμούς,δανεικά του γείτονα και άλλα παρόμοια ; Θυμίζετε αυτούς που λέγανε κατάπτυστος ο νόμος περί ευθύνης υπουργών κι όταν του έρθει κάτι κατακέφαλα, τότε τον επικαλούνται υπέρ τους.... Αφήστε λοιπόν τις αρμόδιες ανακριτικές υπηρεσίες να καταλογίσουν , αν φυσικά υπάρχουν, με τα πορίσματά τους αιτίες κι ευθύνες....Κι από ΄κει και πέρα οτι λέει ο νόμος !!! Γιατί το θέμα της εν Άστρει χωματερής, έχει και πλάτος και βάθος. Πχ. Συμβασιακές υποχρεώσεις εργολάβου κλπ. Έλεγχος,αναστολή ή άμβλυνση κάποιων ελέγχων και διαδικασιών κλπ...κλπ..και πάει λέγοντας.

Submitted by Anonymous on Thu, 22/08/2019 - 01:35 Permalink

Ασχημη αρχή κάνουν οι Δαλιανέοι παίρνοντας στο λαιμό τους το νέο δήμαρχο.Αν ρίχνουν λάσπη από την αρχή νομίζουν ότι ο Μαντάς θα τους αφήσει σε χλωρό κλαρί?Δε θα μπορέσουν καν να διοικήσουν.

Submitted by ANONYMOUS on Thu, 22/08/2019 - 11:33 Permalink

ΞΕΚΟΛΛΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΙΠΙΛΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΠΕΒΑΛΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΔΑΛΙΑΝΕΟΙ...Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ...ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΜΠΥΛΗΣ ΚΙ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΠΟΤΕ

Submitted by Anonymous on Thu, 22/08/2019 - 15:10 Permalink

Τι να ξεκολλήσουν ρε φίλε δεν βλέπεις πόνος ανείπωτος που έχει πέσει; Βροντάει το Κορακοβούνι κι αστράφτουν τα Βούρβουρα από τα βογγητά. Κι από βδομάδα χωρίς καρέκλα και στην αφάνεια και το περιθώριο, εκεί να δεις πόνο...

Submitted by Anonymous on Thu, 22/08/2019 - 18:42 Permalink

Ποσο πρόβλημα έχει ο 15΄10 που ξέρει που βρίσκετε ο καθένας και αν βογγάει κι όλας....Αντε βρες ζωή μεγάλε γιατί δεν πας καλά.

Submitted by Anonymous on Thu, 22/08/2019 - 18:48 Permalink

Το πρώτο που πρέπει να κάνει ο Καμπύλης είναι να διώξει από δίπλα του αυτούς που γράφουν εκ μέρους του στο διαδίκτυο.
Τον κάνουν να φαίνεται εκδικητικός,χαιρέκακος και βουλιμικός για εξουσία ενώ δεν είναι έτσι.
Να τους διώξει πριν τον παρασύρουν στον προσωπικό τους βούρκο.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio