Πιθανότητα εμπρησμού στη χωματερή του Άστρους «βλέπει» ο Μαντάς - Αύριο θα λειτουργήσει η μονάδα

Τετ, 21/08/2019 - 11:01
Image

Πολλά είναι τα θέματα τα οποία ανοίγει ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά και για τα αίτια της φωτιάς στην χωματερή του Άστρους.

Σε πρωινές του δηλώσεις στο ArcadiaPortal.gr ο δήμαρχος έκανε έναν απολογισμό της χθεσινής βραδιάς, τονίζοντας ότι μέχρι το μεσημέρι η καμένη περιοχή θα έχει μπαζωθεί.

Ο χώρος θα καλυφθεί με στρώμα εδάφους, έτσι δεν θα υπάρχουν ούτε καπνοί ούτε οσμές

Αυτή τη στιγμή η φωτιά που ξέσπασε χθες στις 16:30 στα απορρίμματα που βρίσκονταν έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και στο σημείο επιχειρούν μηχανήματα του δήμου, της περιφέρειας και ιδιωτών προκειμένου να μπαζωθεί η περιοχή που έχει καεί.

Οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής εντείνονται στο να ανοίξει ξανά τις επόμενες ώρες η μονάδα καθώς δεν γίνεται να διακοπεί η λειτουργία της μονάδας ούτε για μία μέρα.

Αύριο θα λειτουργεί κανονικά

Όπως δήλωσε ο κ. Μαντάς, για το περιστατικό ενημερώθηκε από τον φύλακα που βρισκόταν στο σημείο.

«Από την πρώτη στιγμή ο φύλακας με ενημέρωσε για την φωτιά επισημαίνοντας ότι άκουσε έναν ήχο έκρηξης από τον χώρο της χωματερής και από τα απορρίμματα που είχαν φτάσει και ήταν έτοιμα για διαχείριση και αμέσως πήρε τον πυροσβεστήρα και ξεκίνησε την κατάσβεση, αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό»

Κατά την χθεσινή επιχείρηση κατάσβεσης στόχος μας ήταν να περιοριστεί άμεσα η φωτιά και να μην βγει εκτός του χώρου, καθώς και να μην καταστραφούν τα μηχανήματα της διαχείρισης, είπε ο δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι κατάφεραν να επιτύχουν τα παραπάνω.

Να αναφέρουμε ότι από τις φλόγες κάηκαν μόνο απορρίμματα, μία τουαλέτα και ένας χώρος γραφείου.

 Η φωτιά σε χωματερή του δήμου, όπως ήταν αναμενόμενο, πυροδότησε αντιδράσεις για τον τρόπο που οι δήμοι διαχειρίζονται τα απορρίμματα.

Ο  δήμαρχος θέλοντας τα προλάβει τα όποια σχόλια είπε

«Η βασική αρχή από το 2005 είναι να γίνεται διαχείριση των απορριμμάτων από τους δήμους, αυτό κάναμε και εμείς σύμφωνα με την νομοθεσία και με τα όσα προτάσσει ο ΦΟΔΣΑ και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.»

Γνωρίζουμε ότι η διαχείριση που κάνουμε δεν είναι τέλεια και έχει προβλήματα, αλλά είναι μεταβατική

Απαντώντας στους σχολιαστές της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο δήμαρχος επεσήμανε:

«Όσοι τρέχουν να κατηγορήσουν τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα απορρίμματά μας, τους κατατάσσουμε στην κατηγορία των απολογητών της διαχείρισης απορριμμάτων με την χρήση των ανεξέλεγκτων χωματερών. Γιατί αυτό ευαγγελίζονται. Εμείς με την εν λόγω μονάδα καταφέραμε να αποκαταστήσουμε μια χωματερή που έκαιγε κάθε καλοκαίρι για δύο μήνες συνεχώς. Είναι το πρώτο περιστατικό ανάφλεξης στη λειτουργία της μονάδας τα πέντε αυτά χρόνια που λειτουργεί» είπε.

Όταν προσπαθείς, έχεις και απρόβλεπτα, όταν όμως όλα τα αφήνεις στη μοίρα τους, είσαι προβλέψιμος

 Κλείνοντας, ο κ. Μαντάς εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον τρόπο που ξέσπασε η φωτιά, συνδέοντας τον χρόνο πρόκλησης της φωτιάς, λίγο προτού παραδώσει τη διοίκηση, με το περιστατικό, δίνοντας μία, μόνο, πιθανότητα αυτανάφλεξης.

Τέλος να αναφέρουμε ότι το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής ήδη έχει επιληφθεί.

Έφη Καστραντά

Πηγή: arcadiaportal.gr

Σχόλια επισκεπτών

Αντι να λέμε και ευχαριστώ που με τις ενεργειές του στα σκουπίδια αποτελούμε πρότυπο μερικοι εχουν το θράσος και μιλάνε. Τις αποτυχίες της περιφερειακής αρχής στην εξεύρεση λύσης την εχει καλύψει με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Γιά κάντε μια βόλτα στους υπόλοιπους Δήμους της περιφέρειας να δείτε το χάλι. Ατελείωτες χωματερές παντού.

Καμία οσμή χωματερής δεν είναι εντονότερη από την οσμή «πολιτικού πολιτισμού» που αναδύθηκε στις εκλογές που πέρασαν. Οι απερχόμενοι έκαναν αυτό που μπορούσαν. Να δούμε τώρα και τους επερχόμενους με τη «μπόχα» που αναδύουν πριν καλά καλά αναλάβουν... Κυριακή κοντή γιορτή όπως ειπώθηκε και πριν.

ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΆΞΕΙ ΟΛΑ Ο ΣΚΆΝΤΖΌΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΕ ΠΡΌΣΦΑΤΑ ΘΑ ΟΛΟΚΛΉΡΩΣΗ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΦΩΝΟΎΣΕ. ΠΡΙΝ ΑΛΛΆ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ..

H χωματερή από μόνη της είναι ο μεγαλύτερος εμπρηστής.Γνωστά πράγματα αυτά χρόνια.
Δεν χρειάζονται θεωρίες συνωμοσίας ότι πήγε εμπρηστής.Αλλού βάζουν φωτιές οι εμπρηστές ,όχι στις χωματερές

Το συγκεκριμένο περιστατικό με την φωτιά στα σκουπίδια και το συγκεκριμένο χρόνο που ξέσπασε μας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και υποψίες.
Τέλος ο απερχόμενος δήμαρχος κ.Μαντάς έκανε τεράστια έργα στο Δήμο μας και πήρε μεγάλη ανάπτυξη η περιοχή μας.Το θέμα είναι ότι ο κ. Μαντάς έδωσε εμπιστοσύνη και καρέκλες σε πολύ κολλητούς από το δημοτικό συμβούλιο και τον πουλήσανε

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio